Aalesund knuste Elfsborg

Aalesunds Michael Barrantes (t.v.) og Lars Fuhre jubler etter 3-0 scoringen til Barrantes under 3. runde av kvalifiseringen til Europa League i fotball mellom Aalesund og Elfsborg på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld. Christian Myklebust bak til høyre. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Hjemmelaget viste seg fram fra sin beste side i europaligakvalifiseringen mot Elfsborg torsdag. Aalesund ga seg ikke før det sto hele 4-0 på resultattavla.

Europaligaen fotball torsdag

Oslo (NTB): Europaligaen fotball torsdag, 3. kvalifiseringsrunde 1. kamp:

Vålerenga – PAOK (Hellas) 0-2, Aalesund – Elfsborg (Sverige) 4-0, Atlético Madrid (Spania) – Strømsgodset 2-1.Øvrige kamper: Slask Wroclaw (Polen) – Lokomotiv Sofia (Bulgaria) 0-0, AEK Larnaka (Kypros) – Mlada Boleslav (Tsjekkia) 3-0, Alania (Russland) – Aktobe (Kasakhstan) 1-1, Ventspils (Latvia) – Røde Stjerne Beograd (Serbia) 1-2, Karpatij (Ukraina) – St. Patrick's (Irland) 2-0, Olimpija Ljubljana (Slovenia) – Austria Wien (Østerrike) 1-1, Anorthosis Famagusta (Kypros) – Rabotnicki (Makedonia) 0-2, Salzburg (Østerrike) – Senica (Slovakia) 1-0, Sparta Praha (Tsjekkia) – Sarajevo (Bosnia-Hercegovina) 5-0, Vorskla (Ukraina) – Sligo (Irland) 0-0, Ruistavi Metallurgist (Georgia) – Rennes (Frankrike) 2-5, Bursaspor (Tyrkia) – Gomel (Hviterussland) 2-1, Hapoel Tel Aviv (Israel) – Vaduz (Liechtenstein) 4-0, Omonia (Kypros) – Den Haag (Nederland) 3-0, Split (Kroatia) – Fulham (England) 0-0, Young Boys (Sveits) – Westerlo (Belgia) 3-1, Levski Sofia (Bulgaria) – Spartak Trnava (Slovakia) 2-1, Alkmaar (Nederland) – Jablonec (Tsjekkia) 2-0, Differdange (Luxembourg) – Olympiakos Volos (Hellas) 0-3, Dinamo Bucuresti (Romania) – Varazdin (Kroatia) 2-2, Gaziantepspor (Tyrkia) – Legia Warszawa (Polen) 0-1, Paks (Ungarn) – Hearts (Skottland) 1-1, Brugge (Belgia) – Qarabag (Aserbajdsjan) 4-1, Mainz (Tyskland) – Gaz Metan (Romania) 1-1, Zeljeznicar (Bosnia-Hercegovina – Maccabi Tel Aviv (Israel) 0-2, Nacional (Portugal) – Häcken (Sverige) 3-0, Palermo (Italia) – Thun (Sveits) 2-2, Stoke (England) – Hajduk Split (Kroatia) 1-0, Midtjylland (Danmark) – Vitoria (Portugal) 0-0, Ried (Østerrike) – Brøndby (Danmark) 2-0, KR Reykjavik (Island) – Dinamo Tbilisi (Georgia) 1-4.

Sunnmøringene viste tidlig hvilke hensikter de hadde for kvelden. Det første målet kom allerede etter fire minutter. En stuss fra et frispark gikk i tverrliggeren, og på returen fikk Solomon Okoronkwo en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Og Aalesund fortsatte å styre kampen fram mot pause, uten at det ble flere mål av det. Trener Kjetil Rekdal måtte også rokere på laget tidlig. Både Edvard Skagestad og Magnus Sylling Olsen måtte gå av med skader før det var spilt en halvtime.

Styrte kampen

Elfsborg har vunnet åtte av sine ti seriekamper og ligger på andreplass i den svenske serien. Men i 2. omgang hadde de ingenting å stille opp med mot tangotrøyene, som viste fram flere fine kombinasjoner offensivt og styrte kampen.

Det var derfor fortjent da Michael Barrantes Rojas doblet ledelsen etter 56. minutter. Den offensive midtbanemannen fikk stå helt alene i feltet og kunne enkelt stange ballen i mål etter et presist innlegg fra Lars Fuhre.

Etter det begynte Elfsborg å flytte flere framover og skapte to brukbare muligheter til redusering. Men kvelden skulle tilhøre hjemmelaget fullt og helt.

Godt utgangspunkt

For etter 72 minutter fikk Peter Orry Larsen vende opp like utenfor straffefeltet, og skuddet hans gikk kontrollert ned i det høyre hjørnet.

Bare to minutter senere havnet ballen igjen bak Elfsborgs-keeper Ante Covic. Andreas Augustsson prøvde å klarere en corner, men midtstopperen endte med å heade ballen i eget mål på klønete vis.

Flere mål ble det ikke, men med 4-0 har AaFK sikret seg et meget godt utgangspunkt før returkampen i Sverige om en uke. (©NTB)