Stuepike sier hun gråter hver dag over DSK-sak

Nafissatou Diallo, som har anklaget Dominique Strauss-Kahn for seksuelt overgrep, møtte torsdag pressen i New York. Foto: AP Photo/John Minchillo
Nafissatou Diallo, som har anklaget Dominique Strauss-Kahn for seksuelt overgrep, møtte torsdag pressen i New York. Foto: AP Photo/John Minchillo

Stuepiken som har anklaget Dominique Strauss-Khan for seksuelt overgrep, holdt torsdag pressekonferanse i en kirke i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 journalister hadde møtt fram da Nafissatou Diallo holdt pressekonferanse i en kirke i bydelen Brooklyn i New York torsdag.

– Vi gråter hver dag. Vi får ikke sove, sa Diallo da hun for første gang møtte et samlet pressekorps torsdag.

Hun og den 15 år gamle datteren har gått gjennom mye, fortsetter hun.

– Dette er for mye for meg, for mye for min datter.

– Jeg håper ingen andre må oppleve det jeg har opplevd, sa Diallo videre og la til at hun er takknemlig for all støtten hun har fått.

Lot seg intervjue

Den 32 år gamle kvinnen fra Guinea sto nylig fram første gang siden den angivelige hendelsen på luksushotellet på Manhattan 14. mai. Mandag sendte ABC News et TV-intervju med kvinnen.

Stuepiken hevder at Strauss-Kahn kom naken ut av badet på rommet sitt og tvang henne til munnsex.

Medieoppmerksomheten rundt anklagene mot den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) har vært enorm allerede før Diallo henvendte seg til pressen.

Troverdighet

Hensikten med å stå fram har vært å slå tilbake mot anklagene knyttet til hennes troverdighet. Påtalemyndigheten har tidligere sådd tvil om Diallos forklaring etter at hun endret sin historie flere ganger.

Bistandsadvokat Kenneth Thompson sier at Diallo kommer til å anlegge søksmål mot Strauss-Kahn dersom påtalemyndigheten trekker tiltalen mot ham. Forsvarerne til Strauss-Kahn krever at saken blir henlagt etter at aktor sa det var oppstått tvil om hennes troverdighet. Strauss-Kahn selv avviser alle anklager og skal etter planen ikke møte i retten igjen før 23. august. Rettsmøtet har allerede blitt utsatt en rekke ganger.

Les flere nyheter

Personvernpolicy