Bombealarm på Oslo S skyldtes misforståelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Deler av Oslo S ble evakuert onsdag morgen etter at NSB meldte fra om en mistenkelig koffert på en buss. Men det hele skyldtes trolig en misforståelse, og det ble ikke funnet eksplosiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en passasjer på en buss med avgang klokken 7.37 som meldte fra om at en mann i «mørke klær og med hvit, kalottaktig hodeplagg» hadde satt igjen en mørk koffert og hastet av bussen.

Bussjåføren meldte fra til NSB, som startet evakuering og varslet politiet. Alle avganger var innstilt i nærmere tre timer før mistanken var endelig avkreftet.

Se video: Oslo S evakuert

Alle tog som var i trafikk, kjørte til nærmeste plattform og stanset.


Hjalp trolig dame

– Vi har gjort rede for alle kolliene om bord, og vedkommende satte ikke igjen noe. Det er mulig at han vekket mistanke da han hjalp en dame med bagasjen, sier Oslo-politiets innsatsleder Tore Barstad til NTB.

Politiets bombegruppe ble tilkalt for å gjennomsøke all bagasje på bussen. Oslo Sentralstasjon ble sperret for tilgang til sporene, men resten av stasjonsbygget trengte ikke evakuering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

NSB meldte om at trafikken på Oslo S vil gå som normalt etter hvert, men at reisende måtte regne med noe forsinkelser fram til klokken 11.30.

Mistenkelig koffert

Det var en engelsktalende passasjer som meldte om hendelsen, sier bussjåfør Jack Vådahl, som kjører for et firma som er innleid for å kjøre bussavganger for tog under byggeperioden i sommer.

– Det sto en vanlig, mørk koffert i midtgangen. Han spurte om ikke dette var mistenkelig. Jeg sa meg enig og varslet NSB-personalet. De startet evakuering umiddelbart og varslet politiet.

Mannen tok opp mobiltelefonen i det han gikk av bussen, men det viste seg altså at det ikke var hans koffert som sto igjen.

Det var mellom 15 og 20 personer på bussen. De forlot rolig bussen og ble geleidet til en uteservering utenfor stasjonen. Da bombealarmen ble avblåst fikk de transport med andre avganger.

Les flere nyheter