Enkelt å skaffe store mengder ammunisjon

Anders Behring Breivik på et av bildene der han har iscenesatt seg selv i forkant av angrepene på Utøya og i Oslo (Foto: Scanpix).
Anders Behring Breivik på et av bildene der han har iscenesatt seg selv i forkant av angrepene på Utøya og i Oslo (Foto: Scanpix).

I Norge kan en lovlig eie seks jaktvåpen og 15.000 patroner. Det er heller ikke et system som registrer ammunisjonskjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ikke bekreftet hvilke våpen Anders Behring Breivik brukte i terrorangrepene fredag, men begge våpnene Breivik selv skriver at han har trent med, er lovlige i Norge, skriver Nationen.

Med gyldig jegerkort kan du i Norge eie seks jaktvåpen, og som aktivt medlem i en skytterklubb i minst seks måneder kan du kjøpe pistoler etter behov.

– Våpenhandleren skal føre ammunisjonsprotokoll, men det er ikke noe sentralt register eller kontrollsystem, som fanger opp en person som kjøper 15.000 skudd hos to forskjellige forhandlere samme dag. Dermed kan en person erverve betydelige mengder ammunisjon over en lengre periode, sier seniorrådgiver Wemunn Aabø i Politidirektoratet.

Under massakren skal Breivik ha brukt sine personlig registrerte våpen. VG skriver onsdag at de har fått opplyst at det er snakk om en 9 mm Glock og en 5.56 mm Ruger M14. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy