Obama besøkte Norges ambassade

President Barack Obama ønsket å signere protokollen for å gi sin personlige kondolanse etter den grusomme massakren fredag. Foto: AP / Scanpix.
President Barack Obama ønsket å signere protokollen for å gi sin personlige kondolanse etter den grusomme massakren fredag. Foto: AP / Scanpix.

USAs president Barack Obama og visepresident Joe Biden signerte tirsdag kondolanseprotokollen etter angrepene i Oslo og på Utøya, opplyser den norske ambassaden i Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama og Biden besøkte ambassaden rundt klokka 18.30 norsk tid, opplyser ambassadens kommunikasjonsmedarbeider Jannicke Jæger.

De to ble tatt imot av fungerende ambassadør Berit Enge og hadde en kort samtale med henne før de signerte kondolanseprotokollen og hilste på andre ansatte.

I kondolanseprotokollen skrev Obama det følgende:

«Til det norske folk: Vi er alle tynget av sorg over det tragiske tapet av så mange liv, spesielt ungdom med hele livet foran seg. Ingen ord kan lette sorgen, men vit at det norske folk er i alle amerikaneres tanker og bønner, og at vi vil gå side om side med dere hvert skritt på veien.»

– Obama uttrykte at saken gikk dypt inn på ham og andre amerikanere, sier Jannicke Jæger til NTB.

Obama trakk fram angrepene den 11. september 2001 og bombingen i Oklahoma den 19. april 1995 og sa til ambassadepersonellet at amerikanerne kunne forstå nordmenns sorg, forteller hun.

– Det var veldig fint at han kom. Det gjorde dypt inntrykk på oss alle, sier Jæger. Ifølge henne har kondolansene strømmet inn til ambassaden, blant annet fra amerikanske politikere, etter massakren på Utøya og bombingen i Oslo.

«Til det norske folk: Vi er alle tynget av sorg over det tragiske tapet av så mange liv, spesielt ungdom med hele livet foran seg. Ingen ord kan lette sorgen, men vit at det norske folk er i alle amerikaneres tanker og bønner, og at vi vil gå side om side med dere hvert skritt på veien.» Foto: AP / Scanpix.«Til det norske folk: Vi er alle tynget av sorg over det tragiske tapet av så mange liv, spesielt ungdom med hele livet foran seg. Ingen ord kan lette sorgen, men vit at det norske folk er i alle amerikaneres tanker og bønner, og at vi vil gå side om side med dere hvert skritt på veien.» Foto: AP / Scanpix.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy