Drept i Regjeringskvartalet:

Tove Åshill Knutsen

Tove Åshill Knutsen mistet livet 22.07.2011 da bomben sprengtes i Regjeringskvartalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har nå bekreftet at Tove Åshill Knutsen (57) fra Oslo var blant de som mistet livet i Regjeringskvartalet 22.07.2011.

Hun var administrasjonssekretær ved El og It-forbundet og hadde arbeidsplass på Youngstorget. Tove var på vei hjem fra jobb fredag. Fordi sykkelen hennes var ødelagt, gikk hun til t-banestasjonen på Stortinget stasjon.

Da gikk hun trolig over Einar Gerhardsens plass og var ved fontenen da bomben eksploderte i Regjeringskvartalet.

– Den helt meningsløse og ufattelige terroren rammet Tove. Vanligvis sykler Tove til og fra kontoret, og det samme gjorde hun fredag morgen, skriver forbundsleder Hans O. Felix på hjemmesiden til forbundet:

DREPT: Tove Åshill Knutsen, OsloDREPT: Tove Åshill Knutsen, Oslo

Tove Knutsen, administrasjonssekretær ved forbundskontoret, er død. Hun var ett av mange uskyldige offer for terrorhandlingene fredag 22. juli.

Terrorhandlingene fredag 22. juli som startet med bombingen av regjeringskvartalet, kom som et sjokk på oss alle. Vår første refleks var å finne ut hvordan det var med dem som var på jobb på forbundskontoret. Alle ble sjekket ut, bortsett fra Tove som vi ikke oppnådde kontakt med. Tove forlot kontoret 15.21 – bomben ved regjeringskvartalet ble detonert 15.26. Ca klokka 21.00 kom bekreftelsen om at Tove var omkommet.

Den helt meningsløse og ufattelige terroren rammet Tove. Vanligvis sykler Tove til og fra kontoret og det samme gjorde hun fredag morgen. Men, fordi hun ville ha en sykkel i god stand da hun kom tilbake fra ferie, leverte hun sykkelen til service fredag formiddag. Den ble ikke ferdig – derfor måtte hun akkurat denne dagen ta T-banen hjem. Tove kom aldri hjem.

Tove ble fast ansatt ved forbundskontoret som administrasjonssekretær 1. mars 2001 etter først noen måneder som vikar ved Utviklingsavdelingen. Tove var ei blid jente som var godt likt av oss alle, og det føles helt uvirkelig at hun ikke lenger er blant oss.

Det holdes en minnestund for Tove på forbundskontoret i dag klokka 11.30. Tidspunkt for begravelsen vil vi komme tilbake til så snart det er kjent.

Våre tanker og medfølelse går til Toves familie, hennes mann Tor og sønnen Erlend.

På vegne av forbundet hedrer jeg Toves minne.

Hans O. Felix, Forbundsleder

Du kan skrive en siste hilsen til Tove Åshill i kommentarfeltet.

Personvernpolicy