Drept på Utøya:

Monica Bøsei

- For mange av oss var hun Utøya, sa Stoltenberg i sin minnetale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

45 år gamle Monica Bøsei fra Hole i Buskerud hadde samboer og to barn. Hun var kjent som «Mor Utøya» på grunn av sitt langvarige engasjement for sommerleiren.

I sin minnetale i Oslo Domkirke trakk statsminister Jens Stoltenberg spesielt fram Bøsei.

- Jeg kjente mange på Utøya. En av dem var Monica. I over 20 år jobbet hun på Utøya. For mange av oss var hun Utøya. Nå er hun død. Skutt og drept mens hun skapte trygghet og glede for ungdom fra hele landet, sa Stoltenberg og omtalte Bøseis mann og to døtre som deltok i sørgestunden i Drammen.

- Det er så urettferdig! Dere skal vite at vi gråter med dere, sa Stoltenberg gråtkvalt.

DREPT: Monica Bøsei, Buskerud.DREPT: Monica Bøsei, Buskerud.

Svært godt likt

Bøsei jobbet som økonomisjef ved ved Norsk Maritimt Museum, og skulle tiltre som direktør i august. Museumet skriver følgende om henne:

«Monica kom til museet som økonomisjef for et halvt år siden. For Norsk Maritimt Museum er dette et stort og smertelig tap. I den korte tiden Monica fikk hos oss, markerte hun seg ikke bare som en uvanlig energisk, engasjert, løsningsorientert, ryddig og dyktig medarbeider, og som en bestemt og god leder.

Hun ble også raskt svært godt likt, som den positive, varme, trygge og hyggelige kollegaen hun var. Det var lett å fatte tillit til og bli glad i Monica. Vi priste oss derfor lykkelige over å ha ansatt henne. Og da direktørstillingen på forsommeren ble ledig, valgte styret å konstituere henne som museumsdirektør for en interimperiode. Hun skulle ha tiltrådt denne stillingen 1. august. At vi ikke lenger skal ha Monica hos oss på museet, er vanskelig å fatte for oss. Hennes familie og venner har vår dypeste medfølelse.»

- En sann helt

Det er opprettet en minnegruppe for Bøsei på Facebook, der hun beskrives som en helt:

«Et minne om en sann helt, dessverre måtte du bøte med livet fordi du forsvarte dine nærmeste og det du trodde på. Du vil leve videre i minnene våre, nå og til evig tid»

Du kan skrive din siste hilsen til Monica i kommentarfeltet.

Personvernpolicy