Hevder Breivik hadde kontakt med britiske ekstremister

Engelske høyreekstreme forteller at Anders Behring Breivik hadde en «hypnotisk» effekt på dem (Foto: Scanpix).
Engelske høyreekstreme forteller at Anders Behring Breivik hadde en «hypnotisk» effekt på dem (Foto: Scanpix).

Terrorsiktede Anders Behring Breivik skal ha hatt omfattende kontakt med den høyreekstreme gruppen English Defence League (EDL), melder The Telegraph.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Telegraph skriver EDL-medlemmer på flere nettfora at de har møtt Breivik. En av dem, Daryl Hobson, hevder at Breivik deltok på en demonstrasjon i fjor. Den terrorsiktede 32-åringen skal ifølge Telegraph ha møtt EDL-lederne da han var i London i forbindelse med at den nederlandske, islamkritiske politikeren Geert Wilders besøkte London i mars i fjor.

ABC Nyheter møtte EDL før valget i Storbritannia i 2010. Les artikkelen og se videoen her.

Et annet angivelig høytstående medlem av EDL, som uttaler seg anonymt til avisen, forteller at Breivik hadde jevnlig kontakt med medlemmene på Facebook og at han hadde en «hypnotisk» effekt på dem.

– Jeg snakket med ham et par ganger på Facebook, han er intelligent og veldig flink til å sette ord på ting. Jeg opplevde han som meget omgjengelig, sier kilden til avisen.

Offisielt har EDL benektet kjennskap til Breivik.

– Vi kan kategorisk avvise at det har vært noen offisiell kontakt mellom ham og EDL, skriver English Defence League på sine nettsider, ifølge Dagbladet. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy