Mystisk melding på nettet

Mystisk melding på nettet
Mystisk melding på nettet

Mannen som la ut meldingen «Norge vil bli skjokkert», benekter at det var ment som en advarsel før terrorangrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Norge vil bli skjokkert», var tidligere i dag meldingen som kom opp for de som gikk inn på nettstedet justis.no, som fører til zy.no.

Med terrorangrepene fredag friskt i minne, har spekulasjonene versert på blant annet Twitter og Freakforum.

Ifølge Tom Andre Skarning er imidlertid meldingen knyttet til en kommende rettssak, og har ingenting med terroraksjonen å gjøre.

Mens justis.no er eid av Egil Johannes Skarning, er zy.no eid av hans sønn Bernt Egil Skarning. ABC Nyheter lykkes ikke i å få kontakt med noen av disse, men har altså snakket med Tom Andre Skarning, Bernt Egils bror.

Alvorlig rettssak

Han forteller at det er han som bruker domenet zy.no. Dette har han tidligere brukt til sin personlige blogg, mens justis.no var planlagt tatt i bruk senere.

- Domenet justis.no tilhører min far. Jeg har brukt zy.no til min personlige webside før, og justis.no skal brukes til en kommende rettsak, som er av svært alvorlig karakter.

- Så dette har ingenting med de siste dagers hendelser å gjøre?

- Nei. Det har ikke det.

Har du tenkt å fjerne meldingen?

- Jeg vet ikke.

Forstår du at folk reagerer?

- Jeg forstår det veldig godt.

Filmanmeldelser

Skarning sier så at han skal gå inn og skrive en annen melding der nå.

På sosiale medier mener folk dessuten å ha funnet innhold av skremmende karakter på zy.no. Skarning mener det kan skyldes filmanmeldelser han har skrevet.

- Jeg har skrevet personlige filmanmeldelser, blant annet om filmen Tyranna. I tittelfeltet skrev jeg da "Sex, drugs and a lot of blood".

Skarnings blogg er flyttet til adressen d.elirio.us.

Før klokken tre ble den mystiske meldingen byttet ut med denne teksten:

"Denne siden er lastet opp for en del måneder siden. Siden skal kanskje fungere som en informasjonside om en kommende rettsak, i svært alvorlig karakter. Denne siden har ingen relasjoner med det tragiske som har skjedd i Oslo eller Utøya. Jeg forstår veldig godt at personer har sett på denne siden som mistenktsomt. Jeg har nå fjernet foregående logo og melding, av hensyn til det tragiske som har skjedd i Oslo."

Les flere nyheter

Personvernpolicy