Politiets båt fikk motorstopp på vei til Utøya

Politibåt på vannet nær Utøya. Det søkes søndag kveld fortsatt etter savnede på utøya etter fredagens massakre. (Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX)
Politibåt på vannet nær Utøya. Det søkes søndag kveld fortsatt etter savnede på utøya etter fredagens massakre. (Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX)

Politiet tapte rundt ti minutter på at båten som fraktet de tungt bevæpnede Delta-styrkene til Utøya, fikk motorstopp, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte at vi hadde en motorstopp, men vi fikk fort tak i nye båter, sier politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt.

Hun sier at hun har full forståelse for at ungdommene som fortvilt gjemte seg fra gjerningsmannen og deres pårørende kan ha følt at det gikk for lang tid før politiet var på plass.

– Hvert minutt når du gjemmer deg på en øy og er redd for å bli skutt, oppleves som et år. Jeg har også lyst til å si at dette er forferdelig. Det er 11. september for Norge, sier Hammer.

Les også: Mette Marits stebror drept

Politimesteren rykket selv ut til Utøya da hun hørte om meldingene som kom inn om skyting. Hun sier at politiet tok meldingene på alvor med en gang. Hammer bekrefter at det var flere som ikke kom igjennom til politiet på telefon.

– Når slike hendelser skjer, og vi har med et så stort antall mennesker å gjøre, og deres pårørende også begynner å ringe inn, så er det helt umulig for en operasjonssentral som vår å besvare alle telefonene, sier hun.

Les også: Skal ha ønsket å ramme Gro

Hun sier at det viktigste for politiet var å handle ut fra meldingene.

– Det å sette i gang en slik operasjon krever at vi får kalt inn rett mannskap, de skal utstyres, de skal bevæpnes, de skal kjøres til stedet og så over i båt. Alt dette skjedde i løpet av en time, sier politimesteren. (©NTB)

Les også:

Savnet på Utøya

Bekreftet døde

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy