Minnegruppe hacket

Eventen på Facebook ble hacket og gjort om til en støttemarkering for gjerningsmannen. (Foto: Facebook)
Eventen på Facebook ble hacket og gjort om til en støttemarkering for gjerningsmannen. (Foto: Facebook)

En gruppe på Facebook til minne om terrorofrene er blitt hacket. Hackeren har endret navnet på minnegruppa til "Honor Anders Brehling Breivik, a true hero and role model".

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Facebook-gruppe til minne om ofrene etter terrorangrepene er blitt hacket.

Navnet på gruppa er endret til "Honor Anders Brehling Breivik, a true hero and role model" ("Hyll Anders Brehling Breivik, en sann helt og rollemodell").

Tidligere i dag hadde gruppa rundt 3.500 medlemmer, skriver Fædrelandsvennen.

Hundrevis av medlemmer meldt seg ut etter hackingen, og mange ber folk om å rapportere gruppa til Facebook-adminstrasjonen.

Skriver navnet feil

Hackeren har stavet den terrorsiktedes mellomnavn feil, men han skriver på engelsk at Anders Breiviks har latt ham lese sitt manifest. I tillegg oppfordrer hackeren at modige nordmenn står opp for Israel og Den hellig krig.

"Anders stod ikke bare opp for sin sak, han hjalp også til i krigen mot den store ondskapen: sosialisme og kultur-marxisme. Vi vil samles utenfor Stortinget og gå sammen mot Karl Johans plass (sic).", står det å lese i informasjonsfeltet.

Hackeren sier at folk alternativt kan trykke ei t-skjorte eller et banner med ordene "Marxist hunter" (Marxist-jeger) sammen med emblemet som Anders Behring Breivik brukte.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy