Angrepet på Utøya

Utøya sett fra lufta (foto: Reuters).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

85 mennesker er lørdag ettermiddag bekreftet døde etter massakren på Utøya, ifølge politiet. Flere av AUF-medlemmene som var til stede på Utøya har gitt sterke personlige skildringer av hendelsene.

AUF-leder Eskil Pedersen beskriver drapene på Utøya som «det mest alvorlige angrepet på en politisk organisasjon jeg kan erindre». Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sa lørdag morgen at det er vanskelig å uttrykke med ord hvor mye medfølelse han har med dem som er rammet.

– Det som skjedde på Utøya, er en nasjonal tragedie. Ikke siden krigen har Norge opplevd en større ugjerning. Minst 80 unge mennesker er revet bort. Vi har også mistet mennesker i Regjeringskvartalet. Det er et mareritt. Et mareritt for de unge som er blitt drept, for foreldre og søsken som brutalt blir konfrontert med døden, men også for dem som overlevde. Hver og én som var på Utøya, er rammet for livet, sa Stoltenberg.

Personvernpolicy