- Han er norsk

- Han er norsk
- Han er norsk

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier ved en pressekonferanse fredag at mannen som er pågrepet i forbindelse med Utøyaangrepet er norsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hittil har vi fått opplyst at syv er døde i Oslo, cirka ti hardt skadd. Og at flere av våre ungdommer er omkommet på Utøya, sier en tydelig berørt justisminister ved en pressekonferanse med statsminister Jens Stoltenberg i 22.30-tiden fredag kveld.

- En person er pågrepet i forbindelse med det som har skjedd på Utøya. Jeg har fått opplyst at han er norsk, sier Storberget.

- I dag er Norge rammet av to sjokkerende, blodige og feige angrep, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

- Mye er fortsatt usikkert, men vi vet at mange er døde og at mange er såret. Vi er alle rystet over ondskapen som traff oss så brått.

- Det handler om angrep på uskyldige sivile. Mot ungdom på sommerleir.

Les også: Utøya-mannen observert i Oslo

- Ingen får bombe oss til taushet

- Jeg har et budskap fra hele Norge til dem som står bak angrepene. Dere skal ikke få ødelegge oss. Dere skal ikke få ødelegge vårt demokrati eller vårt arbeid for en bedre verden. Ingen skal få bombe eller skyte oss til taushet, sier Stoltenberg.

- Vi skal finne de skyldige og holde dem ansvarlige.

- Det viktigste i kveld er å redde menneskeliv og vise omsorg for dem som er rammet. Jeg vil gi min anerkjennelse til politi, helsepersonell og dem som jobber for å redde menneskeliv.

- Hovedoppgaven nå er det å berge liv og være til stede for å ta hånd om de som er skadd og de som er pårørende etter de uhyrlige og feige angrepene, sier justisminister Knut Storberget (Ap).

Les også: Ti drept på Utøya

- Unngå sentrum

- Politiet og redningsmannskaper har brukt alt av tilgjengelige ressurser for å følge opp disse hendelsene, sier Storberget.

- Mine tanker i kveld går til alle de som savner, alle de som er redde og alle som stiller spørsmål ved hva slags type angrep dette er.

- På grunn av den uavklarte situasjonen som har rådet i Oslo i dag har myndighetene oppfordret folk til å holde seg unna Oslo sentrum, og begrense bruken av mobiltelefon.

Stoltenberg svarte på spørsmål fra pressen at han ville være forsiktig med å slå fast noe om hvem eller hva som var målet for angrepene.

Les flere nyheter

Personvernpolicy