Hadde ikke kapasitet til å ta inn mer blod

Blodbanken har opplevd stor pågang av blodgivere i fredag kveld og melder nå at behovet er dekket. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Blodbanken har opplevd stor pågang av blodgivere i fredag kveld og melder nå at behovet er dekket. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Blodgivere ble sendt hjem fra Ullevål Sykehus i Oslo fredag kveld. - Vi har ikke kapasitet til å ta inn mer i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Blodbanken har opplevd stor pågang av blodgivere fredag kveld og melder nå at behovet er dekket.

Ved inngangen til Ullevål Sykehus sender vakter hjem personer som ønsker å gi blod.

– Folk må være registrerte blodgivere for å gi blod, er beskjeden fra sikkerhetsvakten som henviser til nettsidene til Ullevål for mer informasjon.

Der går det fram at registrerte blodgivere som fortsatt ønsker å gi blod, kan ta ny kontakt lørdag formiddag. Bare personer med 0 minus blir bedt om å gi blod.

Anders Ravn-Nilsen var en av flere som møtte opp for å gi blod ved Ullevål Sykehus fredag kveld. Foto: Sverre Bjørstad Graff.Anders Ravn-Nilsen var en av flere som møtte opp for å gi blod ved Ullevål Sykehus fredag kveld. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

En av de som tok i på oppfordringen om å gi blod fredag kveld, var 27 år gamle Anders Ravn-Nilsen.

– Jeg satt hjemme og så på NRK da jeg hørte at de trengte flere blodgivere med blodypen 0 minus. Den har jeg, og ettersom jeg bor like ved tenkte jeg at jeg ville bidra, forteller Ravn-Nilsen til ABC Nyheter ved 2215-tiden fredag.

Han forteller at det var helt fullt i mottaket til Blodbanken fredag av av mennesker som ville gi blod.

– Det som har skjedd i dag er uvirkelig, men det måtte vel skje her i Norge en gang også. Norge er et lite land, så vi blir alle involverte på ett eller annet vis.

Personvernpolicy