Beatles-bilder solgt for millioner

En samling svarthvittbilder av The Beatles ble torsdag solgt for nærmere 2 millioner kroner under en auksjon i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene ble tatt av Mike Mitchell under det britiske bandets første besøk i USA i 1964.

The Beatles spilte i New York og Baltimore, og den da 18 år gamle Mitchell fulgte dem både før, under og etter konsertene.

Lite ante den unge mannen da om hvilken verdi bildene skulle få, og heller ikke senere falt det ham inn at de kunne være verdt millioner.

Venner overtalte ham imidlertid til å auksjonere bort de rundt 50 bildene, og auksjonshuset Christie's så også verdien av dem.

Christie's anslo at fotosamlingen ville kunne innbringe drøyt 500.000 kroner, men budene haglet og da auksjonen var over hadde bildene innkassert nærmere 2 millioner kroner.

Et bilde av de fire unge Beatles-medlemmene John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr, tatt under en pressekonferanse, gikk for hele 370.000 kroner, mens det «billigste» bildet i samlingen innbrakte 4.400 kroner.

The Beatles spilte sin første konsert i USA i 1964 og den unge fotografen Mike Mitchell var på plass for å dokumentere det med sitt kamera. Bildene ble torsdag solgt for nærmere 2 millioner kroner under en auksjon i New York. Foto: Mike Mitchell/SCANPIXThe Beatles spilte sin første konsert i USA i 1964 og den unge fotografen Mike Mitchell var på plass for å dokumentere det med sitt kamera. Bildene ble torsdag solgt for nærmere 2 millioner kroner under en auksjon i New York. Foto: Mike Mitchell/SCANPIX

Lederen for Christie's avdeling for ikoniske samlinger, Cathy Elkies, lovpriste før auksjonen bildenes intime og nærgående kvalitet.

Hun betegnet auksjonen som en enestående suksess.

The Beatles spilte sin første konsert i USA i 1964 og den unge fotografen Mike Mitchell var på plass for å dokumentere det med sitt kamera. Bildene ble torsdag solgt for nærmere 2 millioner kroner under en auksjon i New York. Foto: Mike Mitchell/SCANPIX

The Beatles holdt sin første konsert i USA i Washington Coliseum 11. februar 1964, to dager etter sin historiske TV-debut i «The Ed Sullivan Show.»

Senere spilte de også på Baltimore Civic Center og Mike Mitchell var på plass for å dokumentere hysteriet som omga dem.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy