Full politimann tisset på gulvet

Dette er neppe Alexei Isakovs stolteste øyeblikk. Polititjenestemannen valgte å late vannet på korridoren utenfor kontoret, i beruset tilstand. Nå mister han jobben. Foto: Skjermdump fra YouTube
Dette er neppe Alexei Isakovs stolteste øyeblikk. Polititjenestemannen valgte å late vannet på korridoren utenfor kontoret, i beruset tilstand. Nå mister han jobben. Foto: Skjermdump fra YouTube

Videoen av den russiske politimannen Alexei Isakov som tisser utenfor kontoret sitt er sett av tusenvis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann i Russland har fått kallenavnet «den tissende politimannen» etter at en video av ham som urinerer på kontorkorridoren ble en internett-sensasjon. Nå har sluttet i jobben, ifølge AFP.

Se YouTube-klippet under saken.

Identifisert

Titusener av mennesker har sett videoen som er lagt ut på YouTube. Den viser hvordan politimannen, kledd kun i et par underbukser og sokker, rolig går ut av kontoret og later vannet i korridoren. Han etterlater seg en påfallende vannpytt på gulvet, før han så spaserer nonchalant tilbake på kontoret.

I scener verdig en stumkomedie, oppdager en mannlig ansatt deretter uhellet, mens andre ansatte etter hvert dukker opp fra sine kontorer og stirrer vantro på urindammen.

Den tissende mannen er identifisert som politimannen som Alexei Isakov, personalsjef for politiet i Lomonosov-distriktet utenfor St. Petersburg. Politiet har ifølge AFP bekreftet at videoen er ekte, og at Isakov var til stede den dagen i beruset tilstand.

- Skadet politiet

Isakov har nå levert inn en avskjedssøknad, men lederen for St. Petersburg-politiet, Mikhail Sukhodolsky, har bedt innenriksdepartementet om tillatelse til å gi Isakov formelt sparken.

- Videoen skapte stor offentlig interesse og forårsaket stor skade på bildet av innenriksdepartementets organer, sier St.Petersburg-politiet i en uttalelse.

Det er fortsatt uklart hvordan opptakene fant veien til internett, hvor det ble postet av en blogger som har vært så vittig å legge til lydspor fra den høyt elskede sovjetiske 70-talls-komedien «Gentlemen of Fortune» (ekstern lenke).

Skandalen er den siste i en rekke flauser Russlands politistyrke har måttet takle. De kjemper mot inkompetanse, korrupsjon og alkoholisme innenfor sine rekker, og er mål for en større reform ledet av president Dmitrij Medvedev.

Det har vært et markant oppsving de siste månedene av russere som bruker internett-videoer til å varsle om overtramp fra «øvrigheten».

Les flere nyheter

Personvernpolicy