Mener Halden ikke kan ta seg råd til mer allsang

Artisten Katie Melua i det TV2 sendte programmet "Allsang på Grensen" på Fredriksten festning i Halden i fjor sommer (Foto: Scanpix).
Artisten Katie Melua i det TV2 sendte programmet "Allsang på Grensen" på Fredriksten festning i Halden i fjor sommer (Foto: Scanpix).

«Allsang på Grensen» har kostet Halden nesten 38 millioner kroner siden 2007. Samtidig har kommunepolitikerne vedtatt å kutte 54,8 millioner kroner i årets budsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen har TV-programmet påført kommunen 10,7 millioner i tap. Geir Helge Sandsmark i Halden Venstre mener kommunen bør kutte i sitt engasjement for TV-allsangen, skriver VG Nett.

– Programmet har vært en ubetinget suksess, men nå er det på tide at arrangementet står på egne bein. Kommunen har andre ting å bruke penger på, sier Sandsmark.

Ordfører i kommunen, Per-Kristian Dahl, sier at han er fornøyd med de oppnådde resultatene. Han peker på godt folkeliv, kompetanse på store arrangementer og dugnadsinntekter for lokale organisasjoner som positive resultater.

Les også: Sommerens kuleste gadgets

PR-strateg Bjørn B. Jacobsen i Republik Communication Oslo er skeptisk til kommunens pengebruk.

– «Allsang på Grensen» er et godt underholdningsprogram med mange seere, men hva får kommunen igjen for pengene sine? Programmet har i liten grad klart å sette Halden på kartet, skape turisme eller økt aktivitet utover tilstrømningen det er under opptaksdagene. Det mangler en helhetlig satsning, sier han til avisa.(©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy