- Utro kvinner sender flest sex-meldinger

To av tre kvinner som deltok i en spørreundersøkelse på et nettsted for utroskapssøkende, svarte at de hadde sendt seksuelle tekstmeldinger og nakenbilder av seg selv. Illustrasjonsfoto: Colourbox
To av tre kvinner som deltok i en spørreundersøkelse på et nettsted for utroskapssøkende, svarte at de hadde sendt seksuelle tekstmeldinger og nakenbilder av seg selv. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Nakenbilder og seksuelle tekstmeldinger sendes oftere av kvinner enn menn, ifølge en undersøkelse blant medlemmer av et utroskapsnettsted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Såkalt «sexting», som er den engelske betegnelsen på sending av seksuelle meldinger over mobiltelefon, ser ut til å bli stadig mer populært. Og det ene kjønnet er ivrigere enn det andre.

To av tre kvinner mot halvparten av menn i en undersøkelse svarer at de sender nakenbilder av seg selv og seksuelt ladede SMSer.

Les også: Menn foretrekker kos, kvinner sex

Studien, som omtales av New York Times, er utført av sosiologiprofessorne Diane Kholos Wysocki ved University of Nebraska og Cheryl D. Childers ved Washburn University.

Utroskapsnettsted

Spørreundersøkelen kan imidlertid ikke sies å være helt vitenskapelig, da deltagerne ble hentet fra utroskapssiden AshleyMadison.com.

Nettstedet er en tjeneste for gifte kvinner og menn som ønsker kontakt med noen de kan ha et sidesprang med. De er altså ikke representative for befolkningen som helhet, men består av mennesker som er utro eller kunne tenke seg å være det.

Les også: - Utro fedre får utro døtre

Studien gir likevel noen innsikter i utroskap på internett. Respondentene var faktisk mer interessert i å finne virkelige partnere enn å være «virtuelt utro» på nettet.

- Utroskapen lever

- Utroskap lever i beste velgående, og «sexting» er på vei oppover. Men jeg tror ikke internett forårsaker at folk er utro. Det ser ut som noe er på gang med ekteskapet som er det overhengende sosiale temaet. Før ville folk bare ha skilt seg. Av en eller annen grunn, blir folk i ekteskapet, og er utro istedenfor, sier Kholos Wysocki.

Les også: - Derfor har vi sex

Kvinnene var også mer villig enn mannfolka til å møte personer de hadde truffet på nettet i virkeligheten. Men de var mindre redd for bli tatt mens de så på seksuelle bilder, og ikke like opptatt av å fjerne spor etter seg på nettet.

Les også: Dette angrer vi på etter ferien

Kholos Wysocki er ikke overrasket:

- Jeg kjenner unge menn som stadig får nakenbilder av kvinner de kjenner på mobilen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy