Oslo-ordfører ber voldtektsoffer kontakte ham

Fabian Stang. Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no.
Fabian Stang. Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no.

Oslos ordfører Fabian Stang oppfordrer kvinnen som ble voldtatt av en gutt utenfor Stortinget i helgen til å kontakte ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han garanterer anonymitet og hennes sikkerhet, skriver Dagbladet.

– Hun har fått tilbud om både anonymitet og beskyttelse, men om det er lettere å snakke med ordføreren, må hun gjerne ta kontakt med meg. Ring rådhuset og be om å få snakke med ordføreren, oppfordrer Stang.

Kvinnen skal være i 20-årene, men identiteten hennes er ukjent. Hun var full, nærmest bevisstløs, da hun ifølge politiet ble voldtatt på stortingstrappen ved 2.30-tiden natt til søndag.

Vaktene på Stortinget fulgte med på den 2–3 minutter lange voldtekten direkte på kamera, men brøt ikke inn. De varslet imidlertid politiet. Stang sier at episoden minner ham om en hendelse i 2006 da en iraker ble dømt for å ha voldtatt en kvinne utenfor Rådhuset. Vaktene ved Rådhuset var da involvert i pågripelsen av irakeren.

Les også: Sikkerhetsvakter avhøres etter voldtekt ved Stortinget

– Jeg er veldig stolt av det de gjorde. De viste handlekraft, profesjonalitet og medmenneskelighet, sier Stang.

Han er meget rystet over voldtekten som fant sted utenfor Stortinget, og mener nulltoleranse for kriminalitet er det eneste som duger.

Politiet i Oslo kan ikke gjøre noe med saken så lenge offeret ikke står fram. Den pågrepne 15 år gamle afrikanske gutten som ifølge politiet voldtok kvinnen er derfor løslatt, men fortsatt siktet. Han bor på et asylmottak. Han har forklart politiet at han bare skulle vise omsorg for kvinnen fordi hun var forkommen.

Les også: -15 åring løslatt etter voldtekssiktelse

Personvernpolicy