Brooks visste om bruk av privatdetektiver

Rebekah Brooks har vært redaktør i både News of the World og The Sun, to av Storbritannias fremste tabloidaviser. Fredag gikk hun av som toppsjef i News International, det britiske aviskonsernet til Rupert Murdoch. Foto: REUTERS/SCANPIX
Rebekah Brooks har vært redaktør i både News of the World og The Sun, to av Storbritannias fremste tabloidaviser. Fredag gikk hun av som toppsjef i News International, det britiske aviskonsernet til Rupert Murdoch. Foto: REUTERS/SCANPIX

Tidligere redaktør i News of the World Rebekah Brooks sier hun visste at avisa brukte privatdetektiver, men hun avviser at hun noensinne betalte politiet for å få informasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– News of the World leide inn privatdetektiver slik de fleste avisene i Fleet Street gjorde. Jeg er klar over at News of the World brukte privatdetektiver under min tid som redaktør, sa Brooks under høringen i Underhusets mediekomité tirsdag kveld.

– Jeg har selv aldri betalt en politibetjent eller godkjent utbetalinger til politiet, fastslo hun videre.

I likhet med mediemogulen Rupert Murdoch og sønnen hans James, brukte Brooks anledningen til å beklage at avisen hun ledet fra 2000 til 2003 hacket telefonsvarerne til personer som var ofre for kriminelle handlinger. Hun kalte metoden for «ganske fryktelig og motbydelig».

– Selvfølgelig angrer jeg. Tanken på at noen som ble betalt av News of the World hadde tilgang til Milly Dowlers telefon, eller verre, at det ble godkjent av noen i News of the World, er like motbydelig for meg som for alle andre i dette rommet, sa Brooks.

Brooks har hatt en høy stjerne i Murdochs mediekonsern News Corporation og var inntil fredag leder for hans britiske aviskonsern News International.

Søndag ble hun pågrepet av politiet, mistenkt for korrupsjon og ulovlig avlytting. Hun er nå løslatt mot kausjon. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC nyheter

Personvernpolicy