Israelske kommandosoldater stormet Gaza-skip

Dignite - Al Karama-båten da den dro fra Frankrike for å slutte seg til Freedom Flotilla II. Foto: Murielle Kasprazak/AFP/Scanpix.
Dignite - Al Karama-båten da den dro fra Frankrike for å slutte seg til Freedom Flotilla II. Foto: Murielle Kasprazak/AFP/Scanpix.

Minst tre israelske skip har omringet den franske båten Dignité al Karama utenfor Gazastripen og kommandosoldater har nå bordret skipet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det israelske militæret IDF bekrefter at kommandosoldater har stormet et fransk skip som skal ha prøvd å bryte blokaden av Gazastripen, melder nyhetsbyrået AP.

Aktivistene skal ikke ha gjort noen motstand mot soldatene.

- Marinefartøy har stoppet båten og ber den forlate det blokkerte området, sier en israelsk militærtalsmann til nyhetsbyrået Reuters.

Ingen kontakt

– Båten er omringet av minst tre israelske skip, og siden klokken ni har all kommunikasjon blitt stoppet. Vi får ikke kontakt med båten, verken via telefon eller internett, sier en av båtens organisatorer Julien Rivoire, på telefon fra Paris.

Les også: Vurderer å seile til Gaza fra Norge

Båten Dignité al Karama forlot den greske øya Kastellorizo sent lørdag etter å ha blitt heftet i flere uker av greske myndigheters utreiseforbud.

Om bord er ti aktivister fra Frankrike, Tunisia, Canada, Hellas og Sverige. I tillegg er det tre mannskapsmedlemmer og tre journalister på båten.

Les også: «Freedom Flotilla II» gir opp

Trussel

TV-kanalen Al Jazeera rapporterer at deres korrespondent er om bord på Dignité. Han forteller at et israelsk skip har sagt til aktivistene at marinen vil ta kontroll over båten hvis ikke de adlyder Israels instruksjoner.

Freedom Flotilla II er navnet på den politiske aksjonen og flåten som de siste to ukene har forsøkt å seile til Gazastripen for å bryte den israelske blokaden som ble iverksatt i 2006. Etter en rekke tekniske problemer og det greske utreiseforbudet har imidlertid ingen av båtene foreløpig lyktes.

Les flere nyheter hos ABC Nyheter

Personvernpolicy