Regjeringen vil la 18-åringer få bli bussjåfører

Ifølge Transportbedriftenes Landsforening er det behov for 1.500-2.000 nye bussjåfører hvert år, og nå vil regjeringen la 18-åringer prøve seg. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Ifølge Transportbedriftenes Landsforening er det behov for 1.500-2.000 nye bussjåfører hvert år, og nå vil regjeringen la 18-åringer prøve seg. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsdepartementet gir grønt lys til et prøveprosjekt som lar 18-åringer få bli bussjåfører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangel på bussjåfører gjør at veimyndighetene skal prøve ut om 18-åringer egner seg som bussjåfører, skriver Nationen.

Ifølge Transportbedriftenes Landsforening er det behov for 1.500-2.000 nye bussjåfører hvert år. Bransjen har tidligere ytret ønske om å senke aldersgrensen for å føre buss fra 21 til 18 år. Dette vil gjøre det enklere å skaffe sjåfører, mener bransjen.

Prøveprosjektet som Vegdirektoratet har fått i oppgave av Samferdselsdepartementet, kan derfor sees på som det første skrittet mot å møte bussbransjens ønsker.

Målet er at prøveprosjektet settes i gang til høsten, og at det skal tilbys hos alle de elleve videregående skolene som har landslinjer for yrkessjåførutdanning i Norge.

I Finland har 18-åringer, på visse vilkår, kunnet kjøre buss siden 2008. I Sverige ble det fra i år av åpnet for at 18-åringer kan kjøre buss.

Les flere nyheter