Celso Borges senket Brann – igjen!

Celso Borges var den store helten da han scoret tre mål og en målgivende da Fredrikstad slo Brann 4-2 mandag. (Foto: Jon Olav Nesvold, Scanpix)
Celso Borges var den store helten da han scoret tre mål og en målgivende da Fredrikstad slo Brann 4-2 mandag. (Foto: Jon Olav Nesvold, Scanpix)

Celso Borges banket inn tre mål og sørget for en viktig Fredrikstad-seier mot Brann mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrikstads Celso Borges har kanskje ikke dominert så mye for Fredrikstad hittil i år som enkelte hadde trodd han skulle, men i mandagens kamp viste han hvorfor han ønsker seg til større ligaer.

Først satte han inn 1-0 på et frekt frispark etter åtte minutter før han tre minutter senere banket inn 2-0 på hel volley etter corner.

Fredrikstad-kapteinen tok også ansvar i annen omgang og kjempet inn 3-2, nok en gang etter en corner. Dermed ble Borges matchvinner igjen mot Brann, som han ble det i vårens oppgjør. I tillegg til å være målscorer er costaricaneren viktig som tilrettelegger. Det viste han da han spilte fri Mads Hansen som kunne punktere kampen med sin 4-2-scoring.

Morsom 1. omgang

10.304 tilskuere var vitne til en morsom og målrik første omgang. Etter Fredrikstads sjokkåpning ville Brann også være med på moroa, og burde kanskje hatt straffespark da et skudd ble stoppet av Jørgen Horns arm.

Men Brann lot seg ikke stoppe, og reduserte ved Lars Grorud på corner etter 18 minutter. Diego Guastavino utlignet etter 32 minutter etter at Fredrikstads forsvarsspillere hadde latt ham avansere upresset inn i 16-meteren.

Annen omgang fortsatte som den første med to lag som gjerne ville score flere mål. Brann kom med omgangens to første sjanser, men høyreback Birkir Sævarsson viste hvorfor han primært er forsvarsspiller.

Etterlengtet FFK-seier

Fredrikstad har etter sin gode innledning på sesongen dabbet noe av, og med forestående kamper mot Viking og Rosenborg på bortebane kom derfor mandagens tre poeng beleilig for å unngå det verste nedrykksjaget utover høsten.

Brann viste til tross for tapet også mandag solid offensivt spill og kan med god uttelling mot Viking hjemme og Odd Grenland i Skien i de to neste seriekampene fortsatt henge seg på i toppen av tabellen. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy