15-åring siktet for voldtekt – offer etterlyst

Opptak fra et overvåkingskamera har Stortingets sikkerhetstjeneste overgitt til politiet. Tidligere bilde av Stortinget fra Scanpix.
Opptak fra et overvåkingskamera har Stortingets sikkerhetstjeneste overgitt til politiet. Tidligere bilde av Stortinget fra Scanpix.

Politiet etterlyser fortsatt en ung kvinne som skal ha blitt voldtatt av en 15-åring utenfor Stortinget natt til i søndag. Vitner til hendelsen oppfordres til å melde seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedbeviset mot 15-åringen er opptak fra et overvåkingskamera som Stortingets sikkerhetstjeneste har gitt til politiet.

Videoen viser flere personer som er vitne til overgrepet, og voldtekten blir filmet med et mobilkamera. Politiet ønsker å komme i kontakt med vitnene og få tak i mobilfilmen.

Neppe fengsel

Den 15 år gamle asylsøkeren fra Nord-Afrika er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en kvinne i 20-årene som var ute av stand til å motsette seg dette fordi hun var beruset, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

–15-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling, men på grunn av hans unge alder er det mindre sannsynlig at han vil bli fengslet, sier Hjort Kraby til NTB.

Etterlyser offeret

Kvinnen som skal ha blitt voldtatt, har ennå ikke tatt kontakt med politiet.

– Får vi ikke tak i en fornærmet, har vi heller ikke noen sak, sa vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Krimvakta i Oslo søndag.

I helgen ble også en 20-årig asylsøker fra Øst-Afrika pågrepet og siktet for voldtektsforsøk mot en annen kvinne. Offer, vitner og den siktede skal avhøres mandag.

Hvis politiet vil begjære 20-åringen varetektsfengslet, skjer det onsdag. (©NTB)

Les flere nyheter hos ABC Nyheter.

Personvernpolicy