Mos-dobbel mot VIF

Tromsøs Mostafa Abdellaoue i duell med Vålerengas Fegor Ogude i eliteseriekampen  på Alfheim Stadion søndag ettermiddag.
Tromsøs Mostafa Abdellaoue i duell med Vålerengas Fegor Ogude i eliteseriekampen på Alfheim Stadion søndag ettermiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Vålerenga gikk fra drømmestart til mareritt i 1-4-tapet for Tromsø. Særlig bittert var det at utleide Mostafa Abdellaoue nettet to ganger mot egen klubb.

Tromsø – Vålerenga 4-1 (2-1)

5305 tilskuere

Mål: 0-1 Bojan Zajic (1), 1-1 Steffen Nystrøm (15), 2-1 Magnus Andersen (22), 3-1 Mostafa Abdellaoue (49), 4-1 Abdellaoue (68).

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Freddy dos Santos, Vålerenga.

Lagene:

Tromsø (4-4-2): Robin Malmkvist – Hans Nordbye, Fredrik Björck, Saliou Ciss, Hans Åge Yndestad (Ludvig Rinde fra 60.) – Magnus Andersen (Remi Johansen fra 74.), Serigne Modou Kara Mbodji, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage – Mostafa Abdellaoue (Mohammed Ahamed Jama fra 76.), Steffen Nystrøm.

Vålerenga (4-3-3): Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Fegor Ogude, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad (Dawda Leigh fra 63.), Bojan Zajic (Adnan Haidar fra 73.), Harmeet Singh – Håvard Nielsen, Morten Berre, Luton Shelton (Yssouf Koné fra 31.). (©NTB)

«Mos» lekte seg sammen med et velsmurt Tromsø-maskineri som rullet over Vålerenga i annen omgang. Både 3-1 og 4-1 ble satt inn av spissen på lekkert vis.

Men det var etter at Bojan Zajic satte et støkk i TIL-spillerne før halvminuttet av kampen var spilt. VIF gikk rett i angrep, Luton Shelton slo inn og Zajic fikk tid og plass til å stange inn ledelse for bortelaget.

Per-Mathias Høgmos mannskap lot seg ikke påvirke av den tidlige kalddusjen. Etter et kvarter fikk Mos ballen og avanserte framover før han ga den videre til Steffen Nystrøm. Spisskollegaen tråklet seg gjennom Enga-forsvaret og tuppet inn utligningen.

Tromsø vendte

Åtte minutter senere tok hjemmelaget over føringen. Vålerenga-forsvaret sov på en corner fra Thomas Drage, og Magnus Andersen fikk upresset gå opp og heade inn 1-0 ved nærmeste stolpe.

Yssouf Koné fikk en gigantsjanse til å utligne for gjestene etter 39 minutter. Spissen fikk ballen med ryggen mot mål og vippet den opp, men brassesparket smalt i tverrliggeren.

Mer «stang ut» ble det for gjestene fra hovedstaden i annen omgang, og fire minutter etter hvilen ble de lurt av sin egen mann. Et Tromsø-frispark i god posisjon ble tuppet framover av Kara Mbodji før VIF-forsvaret rakk å reagere. Mos var ikke nådig da han tok med seg ballen og klistret den i nettet til 3-1.

Pent spill

Målet gjorde Vålerenga desperate etter scoring, men det ville seg ikke for Martin Andresens menn. I stedet var det den utlånte VIF-spissen som kunne juble igjen etter 68 minutter. I en nydelig Tromsø-opprulling sendte Drage ballen ut til Andersen på kanten. Han slo perfekt inn til Mos, som iskaldt stanget inn 4-1.

At det ble en festaften for Tromsø skinte også igjen i banespillet i hele annen omgang. Vertene lekte seg til store sjanser, viste glød og tok en fortjent og viktig trepoenger.

Med én kamp mindre spilt enn Molde er Tromsø tre poeng bak i toppen av eliteserien. Vålerenga ligger helt nede på 9.-plass, åtte poeng bak nordlendingene.