Imponerende Stabæk-lag slo Rosenborg

Stabæk-spillerne kunne juble for 2-1-seier over Rosenborg søndag. (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)
Stabæk-spillerne kunne juble for 2-1-seier over Rosenborg søndag. (Foto: Kyrre Lien/SCANPIX)

Stabæk mangler penger, og spillere kan være på vei ut av klubben. Men søndag viste laget seg sterkt da Rosenborg ble slått 2-1 på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk – Rosenborg 2-1 (1-0)

8443 tilskuere

Mål: 1-0 Pontus Farnerud (8), 1-1 Trond Olsen (74), 2-1 Torstein Andersen Aase (80).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Alain Junior Ollé Ollé, Stabæk.

Lagene:

Stabæk (4-3-3): Jon Knudsen – Jørgen Hammer, Morten Morisbak Skjønsberg, Bjarni Ólafur Eiríksson – Vegar Eggen Hedenstad, Pálmi Rafn Pálmason, Mikkel Diskerud, Pontus Farnerud, Alain Junior Ollé Ollé (Torstein Andersen Aase fra 46., Tor Marius Gromstad fra 83.) – Gilles M'bang Ondo (Johan Andersson fra 65.), Veigar Páll Gunnarsson.

Rosenborg (4-3-3): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Jim Larsen, Simen Wangberg, Mikael Dorsin – Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes – Jonas Svensson (Trond Olsen fra 62.), Rade Prica, Morten Moldskred (Mushaga Bakenga fra 81.).

Matchvinner ble 19-årige Torstein Andersen Aase i det 80 minutt. Dette var Andersens Aases tredje scoring i eliteserien, to av dem er kommet mot RBK.

– Det var en sinnssyk følelse å se den ballen gå inn. Jeg fikk mer eller mindre hele fjorårssesongen ødelagt av en hodeskade. Nå er det gøy å se at det går riktig vei, sa matchvinneren.

Rosenborg var et klart dårligere lag enn Stabæk i en kamp der Pontus Farnerud ordnet 1-0 før pause. Trond Olsen utlignet før avgjørelsen drøye ti minutter før slutt.

Stabæk-fansen tok imot ekstrener Jan Jönsson med alt annet enn klappsalver søndag. RBK-interessen for Veigar Páll Gunnarson og Vegar Eggen Hedenstad har ikke falt i god jord.

På banen var heller ikke Stabæk-spillerne i det høflige hjørnet. Hjemmelaget – før søndagens kamp eliteseriens dårligste hjemmelag – festet raskt et lite grep. 1-0-målet etter drøye syv minutter var fikst: Veigar Páll Gunnarson serverte Pontus Farnerud som scoret mellom beina på Daniel Örlund.

Sløste

Stabæk-spillerne viste fart, innstilling og smart kombinasjonsspill før pause. RBK manglet det meste. Gjestene produserte én målsjanse i løpet av de første 45 minuttene. Stabæk burde ha ledet klarere. Pálmi Rafn Pálmason misbrukte en mer enn gyllen mulighet, og Jørgen Hammer var en god Örlund-redning fra å bli målscorer.

Kampmønsteret endret seg lite etter pause. Stabæk var friskest, men frisk var også RBK-innbytter Trond Olsen da han kom inn. I det 74. minutt dukket han opp og headet inn utligningen steget foran Vegar Eggen Hedenstad. Men seiersmålet gikk altså fortjent til hjemmelaget.

Svakt Rosenborg

Rosenborg, som tapte vårkampen for Stabæk, gikk av banen med null poeng for første gang siden 16. mai. Svært lite fungerte, nøkkelspillere som Per Ciljan Skjelbred og Rade Prica var ikke langt unna usynlige, og med ti poeng opp til Molde (én kamp mer spilt) ser ikke Rosenborg ut som et gullag i 2011-sesongen.

Stabæk, som er inne i en mer enn urolig periode utenfor banen, imponerte. Laget passerte for øvrig RBK på tabellen. Morten M. Skjønsberg har fått en ny vår og var solid i midtforsvaret. Mikkel Diskerud spilte i Henning Hauger-rollen og var bedre enn originalen var i de siste kampene for Stabæk.

– Det er i denne posisjonen jeg vil spille – sentralt på midtbanen, lød den klare beskjeden fra «Mix» etter kampen.

Personvernpolicy