Lillebror Berisha skjøt Viking over streken

Vikings Rune Almenning Jarstein redder under eliteseriekampen mellom Viking og Aalesund på Viking Stadion søndag. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
Vikings Rune Almenning Jarstein redder under eliteseriekampen mellom Viking og Aalesund på Viking Stadion søndag. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix

17-åringen Veton Berisha er het i Viking-trøya. Søndag fikk han én omgang og scoret kampens eneste mål da Aalesund gjestet Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking – Aalesund 1-0 (0-0)

8898 tilskuere

Mål: 1-0 Veton Berisha (58).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: King Gyan Osei, Viking.

Lagene:

Viking (4-3-3): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Valon Berisha, King Gyan Osei, Birkir Bjarnason (Björn Andersson fra 83.) – Yann-Erik de Lanlay, Erik Nevland (Bengt Sæternes fra 46.), Tommy Knarvik (Veton Berisha fra 46.).

Aalesund (4-2-1-3): Sten Grytebust – Enar Jääger, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Jonathan Parr – Jason Morrison, Peter Orry Larsen (Sander Post fra 80.) – Michael Barrantes Rojas – Christian Myklebust (Kjell Rune Sellin fra 64.), Magnus Sylling Olsen, Lars Fuhre (Edvard Skagestad fra 66.).

Målet ble den store forskjellen på lagene i en relativt kjedelig fotballkamp i dårlig vær. Berisha kom inn for en småskadd Tommy Knarvik i pausen og brukte venstreslegga til å avgjøre etter 58 minutter.

– Veton gjorde det bra, og det var fortjent. Han er en spennende spiller, var Viking-trener Åge Hareides umiddelbare kommentar til TV 2 etter kampen.

Aalesund var det førende laget i første omgang, men foruten at landslagskeeper Rune Almenning Jarstein ble testet ved et par anledninger, ble det skapt lite farligheter.

– Det er frustrerende. Dette er en kamp vi ikke skal tape. Vi har taket på kampen i første omgang og mot slutten av annen, men er for lite kloke i stressede situasjoner, lød dommen til AaFK-trener Kjetil Rekdal.

Smart bytte

Erik Nevland fikk en brukbar sjanse like før hvilen. Valon Berisha slo inn fra kanten, men Viking-kapteinen var litt for sent ute og sleivet ballen utenfor fra skrå vinkel.

I pausen ble Nevland byttet ut mot en annen veteran, Bengt Sæternes, mens Valon Berishas lillebror Veton fikk sjansen på midten.

Det skulle vise seg å bli et heldig og lurt trekk av Hareide. Hurtigtoget Yann-Erik de Lanlay lekte med Jonathan Parr på kanten og slo inn mot Birkir Bjarnason. Islendingen la igjen til yngstemann Berisha, som fikk vendt opp og knallet ballen i hjørnet med venstrefoten.

– Det var to gode bytter. Sæternes gjorde en bra jobb, og Veton fikk et fint mål. Men han burde hatt to, den andre sjansen hans var mye større, sa Hareide.

For tre minutter senere måtte Sten Grytebust hente fram en flott beinparade for å stoppe Vikings nye kjæledegge. Berisha ble frispilt av Sæternes, men skuddet fra fem meter ble reddet av AaFK-keeperen.

Over streken

Etter målet fikk Aalesund de to største mulighetene på Viking stadion. Et godt Michael Barrantes-skudd fra nesten 30 meter satte Jarstein på prøve etter 73 minutter, men målvakten fikk vippet til corner.

To minutter før slutt kom gjestenes midtbaneanker Jason Morrison nært scoring etter et langskudd via en Viking-fot. Ballen smalt i stolpen bak en utspilt Jarstein, og vertene kunne igjen puste lettet ut.

– Det var en sliteseier, og vi brant mange sjanser. Men det er godt å se at marginene er på vår side. Aalesund var nære på mot slutten, sa Hareide og la til at Viking må fortsette å forbedre seg for å unngå nedrykk.

Etter en håpløs sesongstart har Viking nå spilt fem strake hjemmekamper uten tap. Med tre ferske poeng tok laget steget over nedrykksstreken i eliteserien søndag. Helt sist ligger Start etter tap for Strømsgodset, mens også Odd Grenland og Sarpsborg ble passert i helgen. (©NTB)

Personvernpolicy