- Noen filmet voldtekt utenfor Stortinget

Politiet ble natt til søndag varslet om en voldtekt ved Stortinget. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Politiet ble natt til søndag varslet om en voldtekt ved Stortinget. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Politiet etterlyser flere vitner som skal ha sett at en kvinne ble voldtatt utenfor Stortinget natt til søndag. Noen av dem filmet overgrepet, tror politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i tenårene er pågrepet og siktet for voldtekt, men politiet har fortsatt ikke klart å få kontakt med noe offer i saken.

– Det vanskelige i denne saken er at fornærmede ikke har meldt seg, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Krimvakta i Oslo til NTB.

Det var vitner som varslet politiet om et overgrep utenfor Stortingets hovedinngang klokken 2.30 natt til søndag. Da politiet kom til stedet, hadde både offeret og den antatte gjerningsmannen gått fra stedet. Mannen, en asylsøker i tenårene, skal ifølge vitner ha fulgt etter kvinnen før han ble pågrepet av politiet.

– Vi prøver å finne henne, og oppfordrer henne til å ta kontakt. Hvis ikke hun gjør det, kan det hende dette koker bort i ingenting, og at den pågrepne må løslates, sier Sveinungsen.

Sent søndag kveld opplyser politiet at kvinnen fortsatt ikke har dukket opp. Den pågrepne mannen vil forbli i politiets varetekt fram til tidligst mandag.

Mobilkamera

Politiet har sikret seg videoopptak fra overvåkingskameraer i området, men har også opplysninger om at vitner skal ha filmet det angivelige overgrepet med mobiltelefon.

– Vi mener det har ferdes en god del folk i området, og flere må ha sett noe. Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med vitner som vi vet må ha sett det som skjedde, og som muligens også filmet det, sier vaktlederen.

Den siktede mannen ble avhørt søndag. Men politiets etterforskere er helt avhengig av å finne kvinnen som skal ha blitt voldtatt.

– Det kan være at hun har vært så ruset at hun ikke har vært i stand til å ta vare på seg selv. Men får vi ikke tak i en fornærmet, så har vi heller ikke noen sak, sier Sveinungsen.

Ble avverget

Rundt klokken 2 natt til lørdag fikk politiet inn melding om et voldtektsforsøk på en fest et annet sted i Oslo.

– Overgrepet ble avverget av andre festdeltakere. En 20 år gammel mannlig asylsøker er pågrepet og foreløpig siktet for voldtektsforsøk, forteller Sveinungsen.

Politiet har sikret seg forklaring fra flere vitner og den fornærmede kvinnen. 20-åringen vil bli avhørt mandag. Først da vil det bli avklart om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Politiet vil ikke si hvilke land de to pågrepne asylsøkerne kommer fra.

Mange overfallsvoldtekter

Hittil i år har det vært flere voldtekter og voldtektsforsøk i Oslo. Fram til 8. juli hadde politiet i Oslo fått inn 19 anmeldelser for overfallsvoldtekter, ifølge justisminister Knut Storberget (Ap).

For hele landet lå antallet anmeldte voldtekter og voldtektsforsøk på over 500 i løpet av første halvår 2011. Ifølge en oversikt Dagbladet gjorde, som ikke inkluderte tall for Oslo, ble det anmeldt 29 overfallsvoldtekter i Norge i løpet av årets seks første måneder.

Les flere nyheter

Personvernpolicy