Kunnskapsministeren vil ha nasjonal oversikt over barnehageulykker

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) pålegger Utdanningsdirektoratet, som neste år får oppgaver på barnehageområdet, å utarbeide en nasjonal oversikt over ulykker i barnehager. Foto: Holm Morten / Scanpix
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) pålegger Utdanningsdirektoratet, som neste år får oppgaver på barnehageområdet, å utarbeide en nasjonal oversikt over ulykker i barnehager. Foto: Holm Morten / Scanpix

Det finnes i dag ingen oversikt over alvorlige barnehageulykker. Nå tar kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) affære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske barnehager har ingen rapporteringsplikt hvis det skjer en ulykke, og politiet har ei heller noen oversikt. Ifølge Kunnskapsdepartementet stilles det kun krav til et eget internkontrollsystem i barnehagene, skriver VG.

Nestleder i Barneombudet Knut Haanes, reagerer på at ingen sitter med oversikt over hvor mange som skades eller omkommer i barnehager.

– Det er rett og slett ikke akseptabelt at man ikke fører statistikk over ulykker i en omsorgsbase som barnehagen skal være. Alt av ulykker og avvik bør kartlegges, for først da kan en danne seg et bilde på de rutinene som finnes, sier Haanes.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) vedgår overfor VG at det trengs en helt annen oppmerksomhet rettet mot barnehageulykker. Utdanningsdirektoratet overtar neste år oppgaver på barnehageområdet, og Halvorsen presiserer at hun da vil pålegge direktoratet å lage en nasjonal oversikt. Det skal også opprettes en gruppe av fageksperter på ulykker som kan bistå Fylkesmannen i konkret tilsyn etter barnehageulykker, lover kunnskapsministeren.

Les flere nyheter

Personvernpolicy