Ndure satte norsk rekord med 9,99

NY REKORD: Jaysuma Saidy Ndure ble første nordmann under ti blank på 100 meter. Dette bildet er tatt under lag-EM i Izmir i juni. Foto: Scanpix
NY REKORD: Jaysuma Saidy Ndure ble første nordmann under ti blank på 100 meter. Dette bildet er tatt under lag-EM i Izmir i juni. Foto: Scanpix

Jaysuma Saidy Ndure var ikke helt fornøyd, men satte likevel norsk rekord på 100-meteren i Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag med 9,99 sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han forbedret sin egen rekord med ett hundredel, og han ble den aller første norske løperen til å bryte 10-sekundersbarrieren. Den forrige rekorden satte han i Rieti for ti måneder siden.

Men Jays var ikke fornøyd, og han sa til NRK etter løpet sitt at han føler han har mye mer inne.

– Starten var altfor dårlig. Jeg tapte mye på de første meterne, så dette løpet kan jeg ikke være helt fornøyd med. Jeg kan bedre enn dette, sa Ndure noen minutter etter at han var i mål.

– Jeg er selvsagt fornøyd med tiden, og det er moro å sette norsk rekord, men jeg kommer til å løpe mye bedre enn dette utover i sesongen, sa Jays.

Han har flere ganger sagt til NTB at han ikke har sluppet opp på treningen foreløpig, for toppformen skal ikke komme før like før VM i slutten av august.

Raskt

Det var en veldig rask 100 meter i Lausanne torsdag kveld, der Jamaicas Asafa Powell gikk til topps med glimrende 9,78 sekunder. Det er ny årsbeste i verden – ett hundredel bedre enn Tyson Gays bestetid i år.

– Jo, jeg er veldig fornøyd med både løpet og tiden. Det var deilig å få til et bra løp på favorittbanen min, sa Powell. Han kom til Lausanne som fersk jamaicansk mester på 100 meter, men det var et mesterskap der Usain Bolt ikke stilte.

Christoph Lemaitre satte personlig rekord med 9,95 sekunder torsdag kveld, og det er også ny europeisk rekord.

Jaysuma Saidy Ndure hang også veldig godt med på den raske 100-meteren, selv om han nok kunne ha vært litt skarpere på de aller første meterne.

Deilig

– Det er klart det er deilig å bryte 10-sekundersbarrieren, men jeg visste jeg hadde dette i kroppen, så overrasket er jeg ikke, sa Ndure.

– På trening løper jeg bra for tiden, så jeg har bedre tider i kroppen enn det jeg har fått vist til nå. Derfor tror jeg vi har mye å glede oss til utover i sesongen, sa Jays, som er norsk håp på sprinten i Daegu-VM. Der skal han løpe både 100 og 200 meter.

Ndure har for det meste forberedt seg i USA før årets sesongen. Han har fått John Smith som trener, og det er helt tydelig at de forandringene han har gjort rundt satsingen har vært fornuftige, for det virker som om det er en mye mer selvsikker og tent Ndure som løper i år.

Han har også unngått skader og sykdom i oppkjøringen, og det betyr selvsagt mye. De tidligere sesongene er blitt ødelagt av at han har slitt med mange skader, men slik er det ikke i år.– John Smith er veldig flink og legger stor vekt på skadeforebyggende arbeid. Derfor har vi god kontroll på den biten, har Jaysuma Saidy Ndure sagt til NTB tidligere i år.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy