Frp vil at mobbere skal bytte skole

Kristian Dahlberg Hauge i Fremskrittspartiet mener at mobbere bør tvangsflyttes fra skolen. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Kristian Dahlberg Hauge i Fremskrittspartiet mener at mobbere bør tvangsflyttes fra skolen. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Forslaget får blandet mottagelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det skal være et grunnleggende prinsipp at det er mobberne som skal bytte skole, ikke ofrene, sier Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Trondheim, Kristian Dahlberg Hauge, til politisk.no.

Han foreslår dette som et tvangstiltak når alt annet er prøvd. Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, støtter forslaget i et innlegg på Politisk Panel.

- Alle barn skal være trygge på skolen. Kampen mot mobbing må trappes opp – ledelsen på skolen må ta ansvar. Det er særlig viktig at skolene tar tak i digital mobbing, skriver Sanner.

En slik løsning kan skape nye problemer, mener statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet - fordi man skyver problemet over til neste skole ved å flytte mobberne.

- Det er feil å ha dette som prinsipp. Vi vil ikke anbefale kommunene å flytte elever som mobber. Det er ingen fornuftig tilnærming for å få slutt på mobbingen, sier Rugtvedt.

Anne Thingelstad Wøien (Sp) mener at forslaget kan prøves - under de forutsetningene at alle andre løsninger er forsøkt.

- Tvangsflytting må være aller siste utvei når alt annet er prøvd ut. Det er viktig å være opptatt av at alle skoler bruker alt de kan av ressurser på tidlig innsats mot mobbing, sier Wøien.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy