Har gorilla i senga

Et fransk ektepar har tatt til seg et 120 kilo tungt og hårete adoptivbarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrehagesjefen Pierre Thivillon og kona hans, Eliane, har et noe uvanlig selskap i sengen – en 13 år gammel gorilla.

Se video av gorillaen og matfar her

Om dagen holder 120 kg tunge Digit til i en dyrehage i nærheten av Lyon, men når natten kommer, blir hun med Thivillon hjem til huset hans i Saint-Martin-la-Plaine.

Les også: Sommer i pels

Sterkt bånd

Ordningen begynte ifølge Sky News da Digits mor nektet å amme henne, og siden har den franske familien holdt seg til den.

- Det går veldig bra ettersom vi har et 13 år gammelt forhold til Digit, slik at vi åpenbart har skapt et veldig sterkt bånd til hverandre.

Tidligere bodde også Digits bror, Ginko, hos ekteparet, men det ble det slutt på da han ble for aggressiv.

- Livet var veldig vanskelig i noen dager etter at Ginko dro. Vi ble vant til å se ham hver dag. Han sov i nærheten av oss, vi spiste frokost sammen, vi hadde det morsomt sammen. Det var veldig hardt å gi slipp på ham, sier Thivillon til Reuters.

Den 68 år gamle adoptivfaren mener imidlertid at livet er mer behagelig med Digit. Hun kom til dem som helt ung, mens Ginko var blitt fem år da han flyttet inn.

EKTE KJÆRLIGHET: Dyrehagesjefen har etablert et nært forhold til EKTE KJÆRLIGHET: Dyrehagesjefen har etablert et nært forhold til "adoptivbarnet" Digit. Foto: REUTERS/Robert Pratta (Klikk på bildet for større versjon)

- Overraskende

Paret har ingen barn, og synes ikke det gjør noe å gå glipp av kvelder ute for å ta vare på kjæledyret sitt i stedet.

Til og med dyrehagens veterinær, Jean-Christopher Godard, er overrasket over det sterke båndet mellom gorillaen og hennes adoptivforeldre.

- De respekterer henne og de har etablert et forhold til henne, som er stabilt for øyeblikket, sier Gerard.

Han minner om at hun er et dyr, som kan reagere voldelig på ting hun ikke liker. Men hittil har Digit aldri vært aggressiv mot verken Pierre eller Eliane, og heller ikke voldt dem andre bekymringer.

Les flere nyheter her


Vis større kart

Personvernpolicy