Beskyldes for veldedighetsjuks

Lady Gaga må møte i retten for å svare på beskyldninger for å ha lurt bort veldedighetspenger. Foto: Toshifumi Kitamura (AFP Photo)
Lady Gaga må møte i retten for å svare på beskyldninger for å ha lurt bort veldedighetspenger. Foto: Toshifumi Kitamura (AFP Photo)

Lady Gaga blir saksøkt med beskyldninger for å ha stjålet penger som var tiltenkt jordskjelvofrene i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjernen mottok i går et søksmål fra domstolene i Detroit der det heter at salg av såkalte «We Pray For Japan»-armbånd har gått rett i Gagas lommer i stedet for til ofrene etter jordskjelvet og tsunamien som rammet Japan 11. mars i år, som var intensjonen.

Inntektene fra salget av armbåndene, som publikum har kunnet bestille på Lady Gagas hjemmesider til fem dollar stykket, skal hun ha beholdt store deler av inntektene selv, skriver NME.

I søksmålet mot Lady Gaga heter det også at hun på toppen av dette har lagt på ekstra fraktkostnader for å kunne tjene enda mer penger på salget.

Superstjernen beskyldes også for å ha brutt føderale lover mot pengeutpressing og for å ha drevet med villedende reklame for å øke profitten fra salget av armbåndene. I tillegg hevdes det at forbrukernes rettigheter er oversett.

Verken Lady Gaga eller noen fra hennes stab har foreløpig uttalt seg offentlig om søksmålet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy