Opposisjonen krever info om Chávez' helse

Er president Hugo Chávez syk, frisk eller død? Opposisjonen i Venezuela krever å få svar vedrørende Chavez´ helsetilstand. (Foto: Scanpix)
Er president Hugo Chávez syk, frisk eller død? Opposisjonen i Venezuela krever å få svar vedrørende Chavez´ helsetilstand. (Foto: Scanpix)

Opposisjonen i Venezuela krever informasjon om helsetilstanden til president Hugo Chávez, som ikke er sett offentlig siden han ble operert på Cuba 10. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans fravær har utløst en flom av spekulasjoner om at han kan være alvorlig syk eller til og med død, slik en tvitrer i Buenos Aires hevdet i helgen.

Regjeringen sier han er ved god helse, noen mener han har prostatakreft, mens andre mistenker at alt er en plan for vende hjem i triumf til et regionalt toppmøte i forbindelse med 200-årsjubileet for uavhengigheten.

Opposisjonspolitikere anklager regjeringen for å forsømme sin grunnlovsfestede plikt til å holde befolkningen orientert.

De spør også om det er i tråd med grunnloven at landet styres fra utlandet.

– Etter 21 dagers fravær går det dårligere og dårligere. Nasjonen trenger et klart budskap som får slutt på spekulasjonene som denne mystiske tausheten gir opphav til, sa opposisjonslederen Manuel Rosales mandag.

Chávez var på en rundtur til Brasil, Ecuador og Cuba da han 10. juni gjennomgikk en hasteoperasjon i Havana for en byll på bekkenbeinet.

Siden har det bare kommet ett bilde av ham sammen med Fidel Castro og én twittermelding fra den ellers så meddelelsesvillige presidenten.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy