Åpen for alle - alltid

Lillestrøm lar Ujah gå til Mainz

Anthony Ujah kan trolig vinke farvel til Lillestrøm-fansen og ikle seg Mainz' drakt fra neste sesong. (Foto: Aleksander Andersen, Scanpix)
Anthony Ujah kan trolig vinke farvel til Lillestrøm-fansen og ikle seg Mainz' drakt fra neste sesong. (Foto: Aleksander Andersen, Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sent mandag kveld ble Lillestrøm enig med tyske Mainz om en overgang for eliteseriens toppscorer Anthony Ujah (20).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anthony Ujah dro i helgen på besøk til Mainz og uttrykte samtidig at han ønsket seg dit. Mandag kom klubbene til enighet om overgangsbetingelsene for spissen.

– LSK har i kveld akseptert et bud fra Mainz på Anthony Ujah. Nå skal han gjennom den medisinske testen, og ingenting er avklart før Anthony passerer denne, sier Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann til klubbens nettsted.

Ifølge Romerikes Blad får LSK 23 millioner kroner for Ujah, hvorav nesten alt betales med en gang.

Ujah har lenge vært høyaktuell for en overgang til klubben som endte på 5.-plass i Bundesliga forrige sesong. Men i helgen skal danske FC København ha kommet med et bud som var høyere enn tyskernes første bud. Også FCKs nabo Brøndby har lenge vært nevnt som svært interessert i eliteseriens toppscorer.

Fornøyd Ujah

Hovedpersonen selv er storfornøyd med at klubbene nå er blitt enige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er veldig glad for at partene har kommet til en enighet. Jeg ser fram til å fullføre en positiv medisinsk test, bli enig om mine personlige betingelser og møte mine nye lagkamerater, sier Anthony Ujah til Lillestrøms nettsted.

Han var mandag tilbake i Lillestrøm etter å ha besøkt Mainz i helgen. Tirsdag skal han gjennomgå den medisinske testen og etter planen skrive under kontrakten som binder han til Mainz.

– Jeg har besøkt byen, vært på klubbens stadion og pratet med treneren. Han har fortalt meg hva han forventer av meg, og jeg er veldig glad for at vi deler de samme ambisjonene. Nå gleder jeg meg veldig, sier Ujah.

Gunstig avtale

Bjarmann sier at klubben er veldig godt fornøyd med avtalen. Han håper Lillestrøm får tatt en ordentlig avskjed med spissen, som så langt i år har scoret 13 eliteseriemål.

– Et nytt kapittel begynner i Anthonys liv. Vi håper han kommer tilbake raskest mulig og tar et ordentlig farvel med LSK-supporterne, sier Bjarmann.

Les flere nyheter her