FNs matsikkerhetsorgan får brasiliansk toppsjef

Nødhjelpsorganisasjoner håper valget av Jose Graziano da Silva (t.v.)til ny FN-sjef for matsikkerhet, vil styrke innsatsen mot hungersnød. Her sammen med den østerrikske kandidaten Franz Fischler før valget. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Nødhjelpsorganisasjoner håper valget av Jose Graziano da Silva (t.v.)til ny FN-sjef for matsikkerhet, vil styrke innsatsen mot hungersnød. Her sammen med den østerrikske kandidaten Franz Fischler før valget. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Jose Graziano da Silva sikret seg søndag toppjobben i FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere ministeren for matsikkerhet i Brasil, ble søndag første latinamerikanske sjef for FNs matsikkerhetsorgan.

- Vi trenger et sterkt og effektivt FAO, nå mer enn noensinne, sa Graziano før stemmegivingen.

Les også: Holder tett om FAO

Knepen seier

Graziano vant søndag avstemningen knepent foran sin nærmeste motkandidat. Brasilianeren fikk 92 stemmer, mens Miguel Angel Moratinos, Spanias tidligere utenriksminister, fikk 88 stemmer. De andre kandidatene til jobben fra Indonesia, Østerrike, Irak og Iran trakk seg etter første avstemningsrunde, da de kun fikk en håndfull stemmer hver.

Den 61 år gamle professoren har dedikert sin karriere til bekjemping av hungersnød.

Personvernpolicy