Mos reddet Tromsø fem minutter på overtid

Mostafa Abdellaoue og Kara jubler over utligningen som reddet poeng mot Stabæk søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix
Mostafa Abdellaoue og Kara jubler over utligningen som reddet poeng mot Stabæk søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, Scanpix

Tromsø reddet ett poeng og fortsatt tabelltopp da Mostafa Abdellaoue utlignet til 3-3 mot Stabæk. Det likte Stabæk-trener Jørgen Lennartsson dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt utrolig at det blir lagt til fem minutter i denne kampen. Det er helt uforståelig, sa svensken til NTB.

Han måtte se at Stabæk rotet vekk tomålsledelse på Alfheim i en målrik affære foran 4690 tilskuere.

– Det er bare noe forbannet tull. Hadde Stabæk sluttet med å hale ut tiden i hele annen omgang så hadde ikke dommeren lagt til så mye. Det skulle vært lagt til mer, kontret TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

Tore Reginiussen, som skal til dansk fotball, ga Tromsø ledelsen etter seks minutter, men Stabæk scoret tre raske mål fra 18 til 29 minutter. Mikkel Diskerud utlignet før Palmi Rafn Palmason ordnet 2-1. Diskerud var på farten igjen etter en knapp halvtime.

Invitasjon

– Vi var selvfølgelig fornøyd med å gå til pause med 3-1, men burde kanskje hatt 4-1 for å ha vært enda mer trygge. Det var viktig å unngå baklengs det første kvarteret av annen omgang, men det gikk ikke. Vi inviterte Tromsø inn igjen i kampen, mente Lennartsson.

Fredrik Björck reduserte etter 52 minutter, assistert av Thomas Drage som også hadde fôret Reginiussen tidlig i kampen. Tromsø kjørte voldsomt på utover i annen omgang og skapte mange sjanser. Først fem minutter på overtid kunne Mos utligne etter at Kara sto for forarbeidet.

– Det er uvanlig kost at vi ligger under ved pause, men det var veldig bra angrepsspill fra Stabæk. Jeg vil ikke ta bort noe fra dem, sa Høgmo før han kom med ros til egne gutter.

Rushfeldt skadd

– Men du verden så fornøyd jeg er med annenomgangen. Vi skapte sju store målsjanser og burde tatt tre poeng i denne kampen. Vi ble ordentlig rystet av Stabæks kontringsspill i en periode, men husk at vi møtte Norges beste bortelag. De har en veldig solid midtbane, men utover i annen omgang regelrett smadret vi dem. Vi malte dem i stykker, sa Høgmo til NTB.

Rekordmålscorer Sigurd Rushfeldt holdt bare i 45 minutter. Det er dårlig nytt for «Gutan», som skal ut i Europa i sommer.

– Sigurd er ute i tre-fire uker med lyskeskade, var Høgmos forklaring på byttet der Magnus Andersen ble satt inn for spill de siste 45 minuttene.

Eliteserien fotball menn, 14. runde:

Sogndal – Fredrikstad 0-1 (0-1)

Odd Grenland – Molde 1-0 (0-0)

Start – Vålerenga 0-2 (0-1)

Strømsgodset – Haugesund 3-1 (0-1)

Tromsø – Stabæk 3-3 (1-3)

Viking – Rosenborg 0-0

Spilt lørdag: Aalesund – Lillestrøm 1-0 (1-0).

Spilles mandag: Sarpsborg – Brann

Les flere nyheter her

Personvernpolicy