Thorkildsen tilbake med seier

Spydkasteren Andreas Thorkildsen var suveren i Kuortane Games i dag. På Diamond League-stevnet i Shanghai 15. mai, hvor Thorkildsen her er avbildet, var han uheldig og pådro seg en strekk i låret. Foto: AP Photo/Andy Wong
Spydkasteren Andreas Thorkildsen var suveren i Kuortane Games i dag. På Diamond League-stevnet i Shanghai 15. mai, hvor Thorkildsen her er avbildet, var han uheldig og pådro seg en strekk i låret. Foto: AP Photo/Andy Wong

Andreas Thorkildsen er tilbake for fullt. Han seiret med 84,33 meter i sitt første stevne etter skaden han pådro seg i Shanghai 15. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thorkildsen hadde også to andre kast over 82 meter i Kuortane Games i Finland. Han var den eneste som klarte å få spydet over 80 meter på den litt våte og regntunge banen.

– Jeg synes det gikk ganske bra her. Andreas har grunn til å være fornøyd med 84,33 meter etter den lange pausen han har hatt, og han vant en klar seier, slo trener Åsmund Martinsen fast overfor NTB lørdag.

Det var i Diamond League-stevnet i Shanghai 15. mai at Thorkildsen var uheldig og pådro seg en strekk i låret. Skaden var verre enn antatt, og han mistet både Bislett Games 9. juni og lag-EM i Izmir halvannen uke etter.

Heldigvis klarte det unge norske laget å rykke opp igjen til superligaen i europeisk friidrett uten Thorkildsen på plass, og om to år i Gateshead er det grunn til å tro at Thorkildsen vil være på plass for å sikre at Norge holder seg blant kremen av Europas friidrettsnasjoner.

Full konkurranse

– Andreas gjennomførte en full konkurranse uten å kjenne noe til skaden som satte ham utenfor så lenge. Det er jeg fornøyd med, for det aller viktigste nå var at han kunne kaste og vite at han var skadefri, sa Martinsen.

Treneren merket også at den dobbelte OL-vinneren var litt «rusten» etter det lange avbrekket.

– Han hadde problemer med timingen i tilløpet, for det er jo veldig lenge siden han har kastet i konkurranse med fullt tilløp. Han kom litt sent på stambeinet i utkastet, og det ga seg utslag i kastingen, sa Martinsen til NTB.

Han var veldig fornøyd med at seieren ble sikret, for etter at Thorkildsen fikk en skadepreget åpning på sesongen var det viktig at han kunne heve seg nå.

Lausanne neste

– Nå ser vi framover til neste stevne i Lausanne, og det gikk så bra her at vi gleder oss til det. Deretter blir det Diamond League-stevne i Birmingham 10. juli som er det neste på programmet.

Åsmund Martinsen sa også at han ikke tror Thorkildsen kommer til å legge inn flere konkurranser, selv om sesongen ikke er blitt helt slik den var planlagt.

– I utgangspunktet var jeg veldig fornøyd med opplegget vårt i år, for vi ville få god tid til å trene. Derfor tror jeg ikke vi kommer til å gjøre om på opplegget, men det er klart vi kan snu og kaste oss på et stevne dersom det skulle være behov for det, sa treneren.

Ari Mannio tok annenplassen bak Thorkildsen i Kuortane Games lørdag, men han kastet ikke mer enn drøye 79 meter. Antti Ruuskanen tok tredjeplassen, mens Thorkildsens gamle rival Tero Pitkämäki endte helt nede på femteplass med et bestekast like i overkant av 78 meter. (©NTB)

Personvernpolicy