Over 100 tatt med dop på festival i Bærum

Fire timer før dørene stengte ved elektronikafestivalen på Kalvøya i Bærum lørdag, hadde politiet pågrepet flere enn 100 personer med narkotika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire timer før dørene stengte ved elektronikafestivalen på Kalvøya i Bærum lørdag, hadde politiet pågrepet flere enn 100 personer med narkotika.

Klokken 10 lørdag formiddag begynte publikum å strømme til festivalen Extrema Outdoor. Fem timer senere hadde 700 festivalgjengere gått gjennom portene, og 18 personer var pågrepet for bruk og besittelse av narkotika, melder NRK.

Blant dem som ble tatt, var en 25 år gammel mann. Han hadde ifølge politiet med seg halvannen liter GHB i ryggsekken. Da han ble stoppet av en sivil politimann, hoppet han ut i elva og la på svøm. Men han kom seg ikke unna.

– Sekken inneholdt betydelige mengder GHB, hele 1,5 liter, som vi antar at han planla å selge, sier operasjonsleder Tone Kavli i Asker og Bærum politidistrikt.

Brukerdoser

Musikkfestivalen på Kalvøya varer til klokken 23 lørdag kveld.

– Så langt har vi tatt i overkant av 50 personer for bruk og besittelse av narkotika, sier innsatsleder Tomm Berger til NTB ved 17-tida. To timer senere var antallet doblet.

Han forteller at de stort sett har beslaglagt mindre mengder dop til eget bruk.

– Vi har sett det meste – GHB, amfetamin, kokain, hasj, ecstasy og LSD. De som blir tatt blir anmeldt, og vi har politijurister som presenterer og vedtar forelegg på stedet, sier Berger.

Deretter blir de pågrepne bortvist fra Kalvøya.

– Vellykket

Ved 19-tida var omtrent 5.000 festivalgjengere på plass, mens flere strømmet jevnt til, forteller innsatslederen. Politiet har satt inn ekstra ressurser for å hindre dopbruk under arrangementet. Berger vil ikke si hvor mange politifolk som er på plass på festivalområdet.

– Men jeg kan si at vi er komfortable med de ressursene vi har. Vi har både uniformerte folk, sivile spanere, politihund og politibåt, forteller Berger.

Han beskriver et vellykket arrangement, uten ordensforstyrrelser eller bråk.

– Det er viktig å få fram at det kun er det åpenbare mindretallet som havner hos oss. Vi er her for å sørge for at arrangementet blir trygt og sikkert for alle dem som er her for å nyte en kulturell opplevelse, sier han.

Det er andre gangen festivalen arrangeres i Bærum. I fjor ble 68 personer tatt med narkotika i løpet av arrangementet. Ni personer ble brakt til legevakt på grunn av overdose. (©NTB)

Les flere nyheter her


Vis større kart