Ashley Young klar for United

Ashley Young, her for England mot Sveits i en EM-kvalifiseringskamp tidligere i måneden. Foto: Stefan Wermuth (Reuters/Scanpix)
Ashley Young, her for England mot Sveits i en EM-kvalifiseringskamp tidligere i måneden. Foto: Stefan Wermuth (Reuters/Scanpix)

– Jeg kunne ikke si nei, sier Ashley Young om tilbudet fra Manchester United. Angriperen beskriver overgangen som sin største mulighet i karrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United kunngjorde torsdag ettermiddag at de har fullført Youngs overgang fra Aston Villa. Klubben offentliggjorde ikke overgangssummen, men trolig slipper de unna med å betale rundt 15 millioner pund (132 millioner kroner) for den lynraske 25-åringen.

For Young selv har drømmen om å spille for en av verdens største klubber gått i oppfyllelse, men han innrømmer samtidig at det blir tungt å forlate Villa-fansen.

– Jeg kommer til å savne klubben og supporterne. Men dette er en mulighet til å spille for en av de største klubbene i verden.

- Det kunne jeg ikke si nei til, sier Young til Uniteds TV-kanal MUTV.

Ambisjoner

Han kan spille både på kanten og som spiss og vil gi United-manager Alex Ferguson flere valgmuligheter i angrepet under jakten på flere pokaler neste sesong.

– Jeg håper å bli en del av historien med United-laget som vinner den 20. ligatittelen. Jeg må bare gripe denne muligheten med begge hender, sa en optimistisk Young.

Sist sesong scoret Young sju mål og leverte 10 målgivende pasninger for Aston Villa. Totalt fikk gjorde han 38 mål på 190 kamper i alle turneringer gjennom drøye fire år i klubben.

Dyr unggutt

Som 21-åring satte han Young ny overgangsrekord i Aston Villa. Birmingham-klubben betalte 9,75 millioner pund for å hente ham fra Watford i januar 2007.

– Ashley har levert et enestående bidrag til Villa de siste fire og et halvt årene, og alle i klubben ønsker ham det beste for framtiden. Han er blitt en viktig spiller for England, og jeg er sikker på at han ser fram til denne nye utfordringen, sa Aston Villas freske manager Alex McLeish til klubbens nettsted.

Ashley Young er Uniteds andre kjøp denne måneden. Tidligere har de hentet den lovende midtstopperen Phil Jones fra Blackburn for 16,5 millioner pund.

(©NTB)

Les flere sportsnyheter her


Les flere nyheter her

Personvernpolicy