Politiet legger hardt press på pågrepne

Politiet i Oslo har foreløpig ikke sterke nok beviser til at en bestemt person kan siktes for drapet på Einar Opsahl (35). Foto: Scanpix.
Politiet i Oslo har foreløpig ikke sterke nok beviser til at en bestemt person kan siktes for drapet på Einar Opsahl (35). Foto: Scanpix.

Åtte personer som sitter i varetekt for narkotikasaker blir hardt presset av politiet om gatedrapet på Bislett i Oslo sist helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sentral teori i etterforskningen er at 35 år gamle Einar Opsahl ble likvidert fordi han uforvarende forstyrret en narkotikahandel.

Politiet mener at flere av de pågrepne var på åstedet og at de sitter på detaljert informasjon om drapet, ifølge flere medier.

Intens etterforskning

Jørn-Kristian Jørgensen i kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt sier at alle politiets tilgjengelige ressurser er på saken, og at saken har topp prioritet.

– Det pågår en intens etterforskning, og det er mange viktige og sentrale opplysninger det arbeides videre med, sier Jørgensen.

Les også: Politiet: Nær løsning på Bislett-drapet

Politiet er for øvrig sparsomme med detaljer, og vil heller ikke kommentere opplysningene i VG, som skriver at en av dem som sitter i varetekt kan være mannen som skjøt og drepte Opsahl.

Ny pågripelse

Fem personer som kobles til drapet ble pågrepet da politiet stormet en leilighet i Oslo natt til tirsdag. Der ble det også tatt beslag i betydelige mengder narkotika og flere skytevåpen som nå analyseres opp mot en tomhylse som ble funnet på åstedet.

Les også: Kriminelt miljø i søkelyset etter drapet på Bislett

Den foreløpig sist pågrepne er en 27 år gammel mann som ifølge VG Nett ble hentet inn natt til torsdag. Mannen er så langt kun siktet for narkotikaforhold.

– Det gjenstår å se om han er interessant i forbindelse med drapssaken, sier sjef for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas til VG Nett.

– Krevende

De pågrepne er fra Norge, Albania, Thailand og Laos.

Det er fem menn og tre kvinner blant dem. Flere av kvinnene knyttes til et thailandsk prostitusjonsmiljø, mens mennene kobles til det kriminelle asiatiske miljøet i Oslo.

Politiet sier i en pressemelding torsdag at det ikke er noe nytt å melde fra etterforskningen, som karakteriseres som krevende.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy