Alta slo ut Tromsø

Sigurd Rushfeldt og Tromsø tapte for Alta og er med ute av årets NM i fotball. (foto: Scanpix)
Sigurd Rushfeldt og Tromsø tapte for Alta og er med ute av årets NM i fotball. (foto: Scanpix)

Sigurd Rushfeldt og co. tapte mot lillebror fra nord, Alta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjerde runde i cupen er nesten ferdigspilt og det er utvilsomt Alta som stod for den største bomben.

De blå/gule sendte nemlig mer feterte «stjerner» fra Tromsø hjem med 0-1 i bagasjen. Avgjørelsen falt etter 27 minutter da Alexandar Vasilev klinte til på et frispark fra vel 30 meter hvorpå ballen gikk rett i mål.

Molde levde farlig

Ellers bød ikke dagens runde på de helt store overskriftene. Mest oppsiktsvekkende var det kanskje at Fredrikstad slo Odd Grenland på Skagerak Arena i Skien. Allerede sist søndag møttes lagene, da i Østfold, en kamp Odd Grenland vant 1-0. Det vil være første gang på fem sesonger at Odd Grenland ikke blir å se i en semifinale i cupen. Klubben er også mestvinnende i Norge med 12 cupgull stående i skapene på Falkum.

Ellers var Ole Gunnar Solskjærs Molde lenge ute å sykle mot Hønefoss hjemme i Romsdal. En tidlig scoring for et bortelag som møtte et noe reservepreget MFK-lag var lenge fasiten, men «Sunny» puttet etter hvert på et par sine faste brikker. Da kampuret bikket 90 minutter stod det 3-1 til Molde på lystavla på Aker stadion.

Bom, bom, bom, bom og... bom

Mest dramatikk ble det helt klart i Bergen, mellom Brann og Sogndal. Etter 1-1 ved ordinær tid og 2-2 etter ekstraomgangene, måtte det hele avgjøres på straffespark.

Og i straffekonken i Bergen går inn i bøkene som noe av den svakeste i cuphistorien. Hele fem av ti spillere misset sine forsøk. Det hele endte med at Brann trakk det lengste strået, 3-2 i selve straffekonken og 5-4 sammenlagt.

Resultater i fjerde runde fotball-NM:
Alta - Tromsø 1-0
Molde – Hønefoss 3-1
Odd – Fredrikstad 1-2
Start – Strømsgodset1-0
Aalesund– Sarpsborg 3-0
Haugesund – Viking 2–3 (e.e.o)
Brann – Sogndal 5-4 (etter straffer).
Rosenborg – Lillestrøm 6-5 (etter straffer)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy