Tørum slutter i Start

Starttrener Knut Tørum under eliteseriekampen i fotball mellom Molde - Start (5-1) på Aker Stadion 13. juni i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
Starttrener Knut Tørum under eliteseriekampen i fotball mellom Molde - Start (5-1) på Aker Stadion 13. juni i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Knut Tørum har sagt opp stillingen sin som hovedtrener i fotballklubben Start med umiddelbar virkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser sørlandsklubben onsdag.

– Knut Tørum har gjort en god jobb for IK Start i den perioden han har vært hovedtrener for klubben og har tilført spillergruppen og klubben verdifull kompetanse som danner et godt grunnlag for å bygge laget og klubben videre, skriver Starts daglige leder Sveinung Hovstad i en pressemelding.

- Sviktende tillit fra spillerne

Knut Tørum stilte selv opp på pressekonferansen i en trøye blottet for logoene til Starts sponsorer og markerte med det på sin egen måte at perioden i Kristiansand var ved veis ende.

Bergenseren mente det var signaler fra spillerne som til slutt ble utslagsgivende.

- Det har vært et problem at noen av spillerne anonymt i media har sådd tvil om tilliten til meg, sier Tørum til VG Nett.

Han forklarer at beslutningen om å trekke seg ble tatt sent tirsdag kveld.

- Det kom litt brått på meg også, men jeg gikk gjennom en prosess hjemme i går. Det førte til at jeg tok denne beslutningen, sier han videre.

Fredriksen leder laget

Oppsigelsen kom bare noen timer før 4.-rundekampen i NM mot Strømsgodset hjemme i Kristiansand.

Assistenttrener Frode Fredriksen får ansvaret som hovedtrener i onsdagens kamp, mens keepertrener Erik Ruthford Pedersen får rollen som assistenttrener.

– De to har sagt seg villig til å trå til når denne situasjonen er oppstått. Vi er helt trygge på at det sportslige blir ivaretatt på en god måte. Nå er det viktigste å konsentrere seg om cupkampen og helgens seriekamp, sier Hovstad til ikstart.no.

Knut Tørum opplyser til VG Nett at han ikke kommer til å se kampen mot Godset i kveld.

– Tar ansvar

Start hadde en god start på sesongen med tre seirer på de fire første kampene, men siden er det gått tyngre.

Gultrøyene ligger tredje sist i eliteserien.

– Vi respekterer Knuts avgjørelse og takker ham for samarbeidet de siste to og et halvt årene. Men her er det viktig å få fram at vi alle tar vår del av ansvaret for at vi sportslig ikke har levert gode nok resultater den siste tiden, sier kaptein og leder av spillerutvalget, Ole Martin Årst, til klubbens nettsted.

Tørum ble ansatt som Start-trener etter at klubben rykket opp fra 1. divisjon i 2008.

I mars i år opplyste klubbledelsen at han ikke kom til å bli tilbudt ny kontrakt når avtalen hans løp ut etter årets sesong.

Tørum har tidligere også vært trener i blant annet Rosenborg og Moss.

Les flere nyheter her