Pågrepet mann nekter kjennskap til kidnapping

En av de tre som er pågrepet etter at to jenter på ett og tre år ble kidnappet på Brandbu tirsdag, nekter for å ha noe med saken å gjøre. Jentene er fortsatt ikke funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En irakisk mann i 30-årene, som er bosatt i Sverige, er én av dem som ble pågrepet i Østfold få timer etter at barna ble brutalt bortført på Hadeland, melder NRK.

– Han avviser enhver kjennskap eller noen annen befatning overhodet med denne saken, sier mannens advokat, Harald Ottestad.

Les også: To menn pågrepet - barna fremdeles savnet

Vurderer fengsling

– Han har poengtert at han selv har to barn og spurte flere ganger etterforskerne om hvorfor han var trukket inn i denne saken.

Mannen ble pågrepet på Grålum i Østfold torsdag ettermiddag og kan bli overlevert til politiet i Vestoppland i løpet av onsdag.

– Vi vurderer om vi skal be om dette, parallelt med at vi skal ta stilling til om vi skal begjære varetektsfengsling. Vi har fortsatt noe tid på oss, men satser på å få en avklaring i løpet av dagen, sier informasjonsrådgiver Tom Pettersen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Les også: Politiet vurderer varetektsfengslinger i bortføringssaken

Ingen opplysninger

De to jentene er ennå ikke funnet, og faren deres er etterlyst i hele Europa. Politiet i Vestoppland opplyser onsdag formiddag at de fortsatt ikke har noen opplysninger om hvor barna kan være.

– Alle tilgjengelige ressurser fortsetter med å finne ut dette, sier informasjonsrådgiver Pettersen.

Barna ble kidnappet av maskerte menn mens moren var i møte med en representant for barnevernet. Mennene brukte pepperspray og elektrosjokkvåpen og truet til seg de to småjentene.

Et par timer senere ble en svenskregistrert Saab stoppet på E6 i Østfold og to menn ble pågrepet. En tredje mann ble arrestert kort tid etterpå.

Ønsker kontakt med kvinne

Samtidig ønsker politiet å komme i kontakt med en kvinne som var ute med sykkel i Gran sentrum tirsdag. Hun skal ha blitt kontaktet av en mann i en mørk Volvo stasjonsvogn. Mannen snakket svensk og så ut som han var av utenlandsk opprinnelse, opplyser Pettersen.

Han legger til at han håper saken raskt kan få et lykkelig utfall.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy