Politiet: Nær løsning på Bislett-drapet

Blomster, hilsener, lys og bilde av den drepte Einar Opsahl ligger fremdeles på åstedet for drapet natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
Blomster, hilsener, lys og bilde av den drepte Einar Opsahl ligger fremdeles på åstedet for drapet natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Politiet tror det ikke er lang tid før drapet på Bislett i Oslo forrige uke er oppklart. Fem personer ble tirsdag pågrepet for viktige avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har grunn til å tro at vi nå etterforsker et veldig sentralt miljø og det kan være der løsningen ligger, sier politioverbetjent og sjef for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til NRK.

Les også: Kriminelt miljø i søkelyset etter drapet på Bislett

Metlid forteller at de gjennomførte det hun karakteriserer som mange interessante avhør tirsdag kveld og at disse fortsetter onsdag.

– Dette kan bli en avgjørende og viktig dag, sier hun.

Fem pågrepet

Politiet pågrep tirsdag fem personer i forbindelse med drapet på Bislett. Ifølge VG dreier det seg om både menn og kvinner.

Les også: Politikilder: – Leter etter navngitte kriminelle

Ifølge Dagbladet er de pågrepne, gjengmedlemmer som tilhører det norskvietnamesiske kriminelle miljøet i Oslo.

Metlid bekrefter at personene måtte hentes av politiet. Ingen er imidlertid siktet i drapssaken.

– Det er annerledes og utfordrende å jobbe mot kriminelle miljøer. Det gjelder ikke bare i denne saken, sier hun.

Fotfølges

Noen av skikkelsene i dette miljøet blir praktisk talt fotfulgt av spanere i sivil, samtidig som også synlig politi oppsøker miljøet, skriver Dagbladet.

– Når man begår denne typen handlinger på åpen gate, utfordrer man på mange måter politiet. Som en direkte følge av det, griper vi nå fatt i det som måtte finnes av lovbrudd i disse miljøene. Det gis prioritet, sier Einar Aas, sjef for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Ifølge VG ble Einar Opsahl (35) trolig drept på grunn av en fatal misforståelse.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy