Solgte fotballrettighetene uten budrunde

Konsernsjef i TV 2, Alf Hildrum (t.v.) og kanalens sportssjef, Bjørn Taalesen, reagerer med vantro på at Canal + fikk rettighetene til Eliteserien 2013-2016 uten at noen andre aktører var med i en budrunde. (Foto: Scanpix).
Konsernsjef i TV 2, Alf Hildrum (t.v.) og kanalens sportssjef, Bjørn Taalesen, reagerer med vantro på at Canal + fikk rettighetene til Eliteserien 2013-2016 uten at noen andre aktører var med i en budrunde. (Foto: Scanpix).

TV2 mener at Norges fotballforbund nå har brutt all samarbeid med kanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det kjent at Fotball Media AS, det NFF-eide selskapet som forhandler om visningsrettighetene på vegne av fotballforbundet, har solgt visningsrettighetene til hovedrunden i Eliteserien 2013-2016, til Canal +.

Les også: Canal + fikk fotballrettigheter til Eliteserien

- Forbauset

TV 2s konsernsjef, Alf Hildrum, er svært overrasket over nyheten og at TV 2 aldri var med i noen budrunde.

– Vi er forbauset etter å ha hatt et samarbeid med Norsk Fotballforbund i fem år at vi ikke har fått sjansen til å by på rettighetene, sier Hildrum til TV 2.

Hildrum sier til Nyhetskanalen at ingen ble informert om at de ettertraktede rettigheten plutselig bare ble «gitt» til betalingskanalen Canal +.

- Dette kom som lyn fra klar himmel og er et helt annet løp enn det vi forventet, sier konsernsjefen til egen kanal.

Og han reagerer på at TV 2, som de siste årene har vært ledende innen norsk fotball på TV, ikke engang ble informert om det som var i ferd med å skje.

– Vi synes jo og det er noe spesielt ettersom TV 2 har brukt store ressurser på å bygge opp norsk fotball på TV, sier Hildrum.

Canal + får nå rettighetene til seks Tippeligakamper per runde i avtaleperioden for visning på TV, IP TV, web og mobil.

Bare Canal +

Også TV 2s sportssjef, Bjørn Taalesen, er overrasket over at Canal + har fått rettighetene og at ingen andre har fått lov å by.

– Jeg antar det er gjort på grunn av frykt for at markedet ikke skulle gi samme beløp som de er tilbudt. Nå skal seks av åtte oppgjør sendes på betalingskanaler i hele perioden, sier Taalesen til TV 2.

– For TV 2 betyr dette at vi må se oss rundt for å utfylle porteføljen med andre ting innen for sport, legger han til.

Kunne ikke si nei til tilbudet

President i NFF, Yngve Hallén, sier de valgte å selge uten bud fra andre aktører fordi man mottok «et meget gunstig tilbud» fra Canal +.

- Vi fikk et tilbud vi mente var så godt, både økonomisk og på andre måter, at vi valgte å takke ja til dette, sier han til Nyhetskanalen.

Ifølge Hildrum ble heller ingen andre TV-aktører kontaktet for en eventuell budrunde.

– Jeg har snakket med andre av våre konkurrenter. Dette er en beslutning som er tatt uten at noen andre har fått være med, sier Hildrum.

Alf Hildrum sier fotballforbundet svarer slik om salget av rettigheten til Canal +.

– Norsk fotball og vi går hver vår vei, sier han.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy