18 års fengsel for nordmann i Sverige

Norske Philip Holst-Cappelen er dømt til 18 års fengsel for kidnapping i Sverige. Det er den lengste fengselsstraffen man kan få i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holst-Cappelen var hovedmannen i en gruppe som kidnappet to rike svensker, ifølge domstolen.

Den første av ofrene var en 47 år gammel næringslivsleder i Göteborg, mens den andre var en like gammel finansmann i Stockholm. Begge kidnappingene skjedde i 2010, og mennene ble tvunget til å overføre penger til kidnapperne.

Ikke tilstått

Holst-Cappelen er dømt for to tilfeller av bortføring, to tilfeller av grovt ran, grove, ulovlige trusler og to tilfeller av overgrep i rettssaken.

To medvirkende er tidligere dømt til henholdsvis fire og to års fengsel.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT har den dømte nordmannen verken tilstått eller benektet anklagene mot ham. I hele etterforskningen og i retten har han nektet å svare på spørsmål eller gi noen form for forklaring.

– Ikke tvil

Bevismaterialet mot nordmannen «gir ikke rom for tvil», skriver Stockholm tingrett i dommen og viser til DNA-bevis og fingeravtrykk.

Han blir dømt på bakgrunn av detaljerte forklaringer og identifisering fra begge de to forretningsmennene som ble kidnappet.

18 års fengsel er den lengste tidsbestemte straff noen kan dømmes til i Sverige. 47-åringen er også utvist fra Sverige på livstid.

– Jeg er svært fornøyd med straffen som tingretten har idømt, sier aktor Ulrika Lindsö.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy