Åpen for alle - alltid

Fylkeslegen gransker celledødsfall i Bergen

En ung kvinne ble funnet død på Bergen politikammer mandag morgen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
En ung kvinne ble funnet død på Bergen politikammer mandag morgen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkeslegen i Hordaland skal undersøke hvorfor en 20 år gammel ruset kvinne døde i arresten i politihuset i Bergen natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kommer til å se på saken, fordi det er alvorlig når en person blir funnet død og har vært på legevakten på forhånd, sier fylkeslege Helga Arianson til Bergens Tidende.

Politiet rykket ut minst fire ganger i løpet av søndag ettermiddag og kveld etter meldinger om at kvinnen var sterkt ruset og ute av stand til å ta vare på seg selv. To ganger sa legene ved Bergen legevakt nei til å ta ansvar for kvinnen, ifølge kommunikasjonen mellom politiets operasjonsleder og patruljen, skriver avisa.

Les også: Kvinne funnet død i arresten

Undersøkt to ganger

Kvinnen som skal ha vært pasient ved psykiatrisk klinikk i Helse Bergen, ble undersøkt av lege på legevakten både i 21-tiden og 23-tiden søndag kveld. To ganger i løpet av kvelden var legevakten i kontakt med psykiater ved Sandviken sykehus, opplyser Torbjørn Hiis Berg, fungerende sjef ved Bergen legevakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen fikk tilbud om opphold ved rusakutten ved Bergen legevakt, men ut fra hennes tilstand og situasjon ble hun overført til politiets varetekt og skulle undersøkes på ny mandag.

– Foreløpig ser vi på dette som en undersøkelsessak. Vi kommer til å begynne med legevakten, og så nøster vi videre derfra, sier fylkeslege Arianson.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn i saken og avhørte mandag ansatte i arresten og en lege ved legevakten.

Sjekkes ofte

Politiadvokat Paal-Henrich Berle i Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Vest-Norge sier til NTB at dødsfallet ble oppdaget av ansatte ved arresten klokka 8.50 mandag morgen. Spesialenheten skal blant annet undersøke hvorvidt cella ble sjekket hvert 30. minutt, slik den skal etter instruksen.

Ifølge visepolitimester John Reidar Nilsen sjekker man folk minst hver halvtime med såkalt visuell kontroll. Innsatte blir normalt ikke vekket for å oppnå kontakt, men dette er «en fortløpende og vanskelig vurdering,» sier han til Bergens Tidende.

Den 20 år gamle kvinnen blir obdusert tirsdag.

Les flere saker her