Holder igjen V75-gevinst etter rykter om løpsfiksing

Var lørdagens V75-løp i Drammen avtalt spill? Arkivfoto: Rikstoto / Scanpix (vi gjør oppmerksom på at avbildet kusk ikke har noe med saken å gjøre)
Var lørdagens V75-løp i Drammen avtalt spill? Arkivfoto: Rikstoto / Scanpix (vi gjør oppmerksom på at avbildet kusk ikke har noe med saken å gjøre)

Norsk Rikstoto sperrer en stor gevinst og avhører samtlige kusker på grunn av rykter om løpsfiksing i det siste V75-løpet i Drammen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengepremien som sperres er på 575.000 kroner og ble vunnet av en ansatt i Det Norske Travselskap (DNT), skriver Dagbladet.

De 14 kuskene som kjørte V75-finalen skal forklare seg om de ble forsøkt påvirket i forkant av løpet der hele ni av hestene hadde gitt en utbetaling på 28,8 millioner kroner.

Den DNT-ansatte hadde ikke streket for nestfavoritten Føynland Kongen, som endte på 2.-plass i løpet. Hesten ble bemerkelsesverdig hardt presset av 12.-valget Ramstad Loke, som ble kusket av den DNT-ansattes venn Kristian Malmin.

Ansatte i DNT og Rikstoto har lov til å spille dersom de ikke er direkte involvert i løpsavviklingen. Men Rikstoto benytter sin rett til å sperre gevinstkupongen for utbetaling i inntil 145 dager for å undersøke om alt har gått rettmessig for seg.

Hva som skjer med mannens arbeidsforhold til DNT er foreløpig uavklart.

– Jeg har hatt et møte med ham. Han kommer ikke til å ha arbeidsoppgaver tilknyttet sport eller spill den første tiden, sier generalsekretær Øystein Dahle i DNT til Dagbladet.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy