Politiet vil studere opptak fra Hurtigruten

Politiet vurderer å starte etterforskning av villmarkskjøring med vannskuter i forbindelse med direktesendingene fra Hurtigruten. Arkivfoto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab (Scanpix)
Politiet vurderer å starte etterforskning av villmarkskjøring med vannskuter i forbindelse med direktesendingene fra Hurtigruten. Arkivfoto: Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab (Scanpix)

Politiet vurderer om å få overlevert opptak fra den mye omtalte Hurtigrute-seilasen som sendes direkte på NRK2 i disse dager. De vil se nærmere på villmannskjøringen med vannskuter rundt «MS Nordnorge» og «MS Trollfjord».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regler for bruk av vannskutere
  • Vannskutere blir ikke betegnet som båter.
  • Bruk av vannskutere er forbudt.
  • Kommunen kan ved forskrift gjøre helt eller delvis unntak fra forbudet for nærmere avgrensede områder, der bruken ikke medfører fare for ferdselen eller allmennheten eller ulempe i form av støy eller andre forstyrrelser, og heller ikke medfører fare for nevneverdig skade på dyre- og/eller plantelivet.
  • Overtredelse av forbudet straffes med bøter.

Kilde:
Lov om fritids- og småbåter, kapittel 5: Regler for bruk av vannscootere og liknende

Mandag ba politiet NRK om å få utlevert hurtigrute-opptak som viser kjøring med vannskuter rundt de to skipene, «MS Nordnorge» og «MS Trollfjord»

Nå vurderer de å starte etterforskning og vil studere nærmere bilder fra NRKs pågående seersuksess.

Det skriver NRK på sine sider mandag kveld.

Les også: Historiske for Hurtigruten

Flere steder langs kysten kjører vannskutere det som best kan kalles villmann rundt hurtigruteskipet «MS Nordnorge».

– Basert på de meldingene vi har fått fra andre sjøfarende, så vil vi starte undersøkelsen av vannskuter-kjøringen ved innseilingen til Ørnes. Dette regnes som uforsvarlig kjøring, sier lensmann Arnt Marvin Fuglås ved Meløy lensmannskontor til statskanalen.

NRK skriver på sine nettsider at de ikke vil overlevere materiale som ennå ikke har vært publisert, såkalt råmateriale. Men bilder som allerede har vært vist på skjermen vil man overlever politiet dersom de ber om det.

Politiet mener det kan være fare for alvorlige ulykker rundt Hurtigruteskipene grunnet den enorme interessen som er skapt.

– Med vannskuter er det snakk om store hastigheter. Med den tette båttrafikken som har vært rundt hurtigruta, så er det stor risiko for at det kan skje ulykker. De kan skape svært farlige situasjoner for seg selv og andre. Vi henstiller alle båtførere om å kjøre forsvarlig, sier Fuglås videre til NRK.

Politiet sier til NRK at dersom noen blir domfelt for villmannskjøringen vil straffen trolig bli bøter.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy